Прочитај ми чланак

БЈЕЛИЦА ОБЈАСНИО АМЕРИКАНЦИМА: Када играш за Србију то је нешто посебно

0

Кошаркаш Сакраменто Кингса Немања Бјелица говорио је у интервјуу за клупски сајт о наступу за репрезентацију, као и о досадашњим партијама изабраника Александра Ђорђевића.

„Када играш за национални тим, то је нешто посебно. То не може да се пореди са НБА лигом или Евролигом. Ради се о истом спорту, али своју земљу увек представљаш са поносом“, рекао је Бјелица и додао:

„Када сам имао 15 или 16 година, знао сам да ћу једног дана постати професионалац. Нисам био сигуран да ћу стићи до НБА, али сам знао да ћу професионално играти кошарку. Јурио сам своје снове, маштао сам о томе“.

Бјелица је за сајт Сакраменто Кингса говорио и о свом одрастању у Београду.

„Одрастао сам на Новом Београду, по читав дан смо играли фудбал или кошарку на улици. То су дивне успомене. Био сам најсрећнији када сам у крају играо баскет. Када си дете, желиш само да се забавиш и играш се. Недостаје ми то“, објаснио је српски репрезентативац.

Он се присетио и НБА драфта 2010. године.

„Био сам драфтован пре девет година. Уживао сам три године у Минесоти. Сакраменто је потпуно ново поглавље у мојој каријери, нарочито ако узмемо у обзир и све моје сународнике у клубу. Осећам се баш добро. Желим да покажем да могу да имам већу улогу у НБА лиги. Желим да играм најбоље што могу, да останем здрав и тренирам напорно сваког дана“, закључио је Бјелица.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!