Прочитај ми чланак

БЕЗ РАСПЛЕТА Саги око Новака Ђоковића не назире се крај

0

Сага око Новака Ђоковића траје од прошле среде и, по свему судећи, трајаће барем још један дан. Тако тврди аустралијски лист "Аге", који истиче да министар за миграциона питања Алекс Хок неће данас донети одлуку о укидању визе српском тенисеру.

Да подсетимо, пре осам дана је Ђоковић слетео у Мелбурн, позивао се на медицинско изузеће због ког није могао да прими вакцину (касније се испоставило да је у документацији приложио да је 16. децембра био заражен короном, што је покренуло нове дискусије), међутим власти у Викторији су одбиле да му издају визу.

Био је Новак на саслушању, затим и смештен у хотел са мигрантима, да би у понедељак изашао пред суд. Правну битку је добио, будући да је суд пресудио у његову корист и наложио да му се виза врати, но ни ту није био крај неизвесности.

Јер, синоћ је добро обавештени аустралијски политички новинар Пол Бонђорно саопштио да је добио информације да ће Новаку министар за миграциона питања Алекс Хок одузети визу, те да ће српски ас бити депортован.

Очекивало се да Хок данас и дефинитивно донесе одлуку, међутим ако је веровати писању аустралијског листа „Аге“, то се у току данашњег дана неће догодити.

– Министар за миграциона питања Алекс Хок неће вечерас доносити одлуку о томе да ли ће укинути визу Новаку Ђоковићу, па се тако сага наставља. Федерални извор је потврдио да Хок и даље разматра ово питање – наводи се у објави листа „Аге“.

Једно је сигурно, неизвесност се наставља, а јасно је да све ово не иде у прилог Новаку Ђоковићу. Јер, данас је сазнао потенцијалне ривале на Аустралијан опену, до чијег почетка је остало свега четири дана. Али, први рекет света неће размишљати о противницима, већ о томе хоће ли министар Алекс Хок одлучити да му укине визу…