Прочитај ми чланак

Аустралијска новинарка: Медији пре Новака чули за депортацију, то све говори!

0

Аустралија је по други пут одлучила да депортује Новака Ђоковића, пресудио је министар за имиграцију Алекс Хок уз један контроверзан моменат.

Наиме, аустралијски медији преносе да Новак чак није ни добио информацију и директно обавештење о томе – први су сазнали медији.

„Дакле, медији пишу да је Новаку одлука саопштена 10 минута после медијске објаве о депортацији. То све говори о решавању ове ситуације“, огорчено је написала аустралијска новинарка Софи Елсворт.

Најбољи тенисер света је недавно добио правну битку за останак у Аустралији, али се сага није завршила и министар за имиграције Алекс Хук имао је право да одлучи да ли ће доћи до депортације.

Он му је одбио визу, али Новак има право на жалбу и могао би да остане у Аустралији уз озбиљно правно и административно надмудривање.

„Документи су им уручени у 18.03, након Хоукове одлуке. Ако уложе жалбу, желе поједностављено суђење са скраћеним временом за писмене поднеске и усмене доказе. Они желе да се суђење заврши до недеље“, пише аустралијски Тхе Аге.

Подсећамо, Аустралијан опен почиње у понедељак 17. јануара.