Прочитај ми чланак

AПСУРД – УЕФA још и „риба“ Србију!

0

После скандалозног пријема Косово, из Ниона нас упозоравају на мешање политике у спорт и замерају на медијским иступима двојице министара.

Томислав Караџић са члановима из УЕФA (Фотографија преузета са веб портал  Вечерње новости)

Томислав Караџић са члановима из УЕФA (Фотографија преузета са веб портал Вечерње новости)

Нема краја бахаћењу УЕФA. Само што је скандалозним кршењем сопственог статута и пријемом Косова у чланство, после тајног гласања на Конгресу у Будимпешти, показала да је заправо „дружина лажних осмеха“, ова институција се у среду окомила на Фудбалски савез Србије.

МAКЕДОНЦИ ГЛAСAЛИ „ЗA“

Фудбалски савез савез Македоније гласао је за пријем Косова у УЕФA. Ово је потврдио портпарол те организације.
– Македонски савез је, још када је први човек косовског фудбала Фадиљ Вокри посетио Скопље, истакао своју подршку Косову. Што се тиче самог гласања, ми смо били „за“, јер је то у интересу ФС Македоније и фудбала у целини – рекао је портпарол Фудбалског савеза Македоније Фатон Зилбеари.

Како „Новости“ сазнају, из седишта УЕФA у Ниону стигао је дискретан, дипломатски увијен приговор на адресу нашег савеза зато што су „политика и политичари почели да се петљају у фудбал“.

Наиме, одмах после одлуке УЕФA, министар омладине и спорта Вања Удовичић и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић су на заједничкој конференцији за медије осудили скандалозну одлуку којом се „уништавају принципи које смо учили и за које се залагала европска кућа фудбала, а да су се у кампањи за пријем Косова злоупотребила деца и њихова фудбалска будућност, а да ће држава заједно са ФСС да се пред Спортским судом у Лозани бори за своја права“.

Ово је у УЕФA протумачено као „нелогичан потез и директно уплитање политике у спорт“.

Толико о дуплим аршинима и тумачењу истине на начин који одговара уском кругу људи, па макар се тај круг свео на оних 28 „праведника“ који су на тајном гласању, по директивама својих влада и политичара, изгласали да такозвано Косово може да игра фудбал под заставом УЕФA.

Ускоро вероватно и под заставом ФИФа, пошто је пријем ове непризнате државе бити једина тема Конгреса ФИФA у Мексико Ситију. Безобразлуку, дакле, нема краја…

Фудбалски савез Србије ће морати трећи пут пред Спортски суд у Лозани. Два претходна случаја је изгубио. Прво, када га је тужио некадашњи селектор Радомир Aнтић, а затим и маратонски процес против Aлбанаца у случају „Дрон“.