Прочитај ми чланак

АБА ЛИГА: Звезда испустила победу, Будућност има меч лопту!

0

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у драматичној утакмици у 'Морачи' резултатом 78:77 од Будућности која води 2-1 у финалној серији АБА лиге.

Црвено-бели су имали последњи напад, али је прво Џејмс Фелдин промашио тројку за победу, а онда и Матијас Лесор није успео да „одбојком“ врати лопту у обруч.

Екипа Александра Џикића је тако повела са 2-1 у финалу регионалног такмичења и прву меч лопту имаће сутра од 21 час на истом месту.

Уколико актуелни српски и регионални шампион успе да изједначи, серија се враћа у Београд и „мајсторица“ ће бити на програму у понедељак.

Дуел у ‘Морачи’ протекао је у изједначеној борби, две екипе су се смењивале у вођству, али Звезда није успевала да преломи на своју страну када год је имала прилику.

АБА лига – финале

Будућност – Црвена звезда 78:77
хала: Морача
број гледалаца: 4.000
судије: Дамир Јавор, Томислав Хордов, Марио Мајкић

Mечеви

9. 4. Црвена звезда – Будућност 76:80
10. 4. Црвена звезда – Будућност 69:59
13. 4. Будућност – Црвена звезда 78:77
14. 4. Будућност – Црвена звезда
*16. 4. Црвена звезда – Будућност

Такође, на руку јој није ишло што су судије дале четврту личну Алену Омићу почетком последњег периода, баш када је гостујући тим побегао на +7.

Пред овај меч велике мере безбедности организоване су испред улаза у халу и дуел је окарактерисан као ‘утакмица високог ризика’.

У халу је могло да се уђе само уз помоћ личне карте, што такође говори о каквом се стању ради, а организатори су већ око 19 часова затворили капије и неколико стотина људи остало је испред.

Дуел у престоници Црне Горе почео је изједначеном игром, а захваљујући Немањи Гордићу Будућност је имала благу предност на старту.

Звезда је парирала неколико минута, потом промашила четири-пет везаних напада, али ни предност домаћих није дуго трајала.

‘Црвено-бели’ су направили серију 8:0 и преокренули, после чега је исто учинио и тим Александра Џикића.

Почетком другог периода разиграли су се пре свих Џејмс Фелдин и Ален Омић – Фелдин је погодио три узастопне тројке (14 поена у првом полувремену), а када није могао да завршава нападе, асистирао је Омићу.

Захваљујући веома рационалној игри Лазића, Звезда је лакше долазила до поена од противника и учврстила вођство, па са +5 отишла на одмор.

Четврти меч на програм је у суботу од 21.00, такође у Подгорици.