Прочитај ми чланак

АБА: Кикс Звезде у Скопљу

0

KK Crvena zvezda7053

(Б92)

Кошаркаши Црвене звезде Телеком изгубили су од МЗТ-а у Скопљу са 65:58 у утакмици 12. кола регионалне АБА лиге.

Звезда сада има скор од девет победа и три пораза, док је ово пети тријумф МЗТ-а, уз седам пораза.

Најефикаснији код Звезде био је Нелсон са 13 поена (5-7 из игре, 4ск), Рашко Катић дао је 12, а Џенкинс 11 поена. Са друге стране, најзаслужнији за победу Македонаца био је Кејд Дејвис са 19 поена, Иван Маринковић постигао је 11, а Стефан Синовец уписао је 9 поена, 4 скока и 3 асистенције.

Звезда је одиграла веома лоше прво полувреме, потом је побољшала игру, али је низом грешака у узбудљивој завршници ипак изгубила. При резултату 58:58 на минут до краја Звезда је имала контру три на један за вођство, али Џенкинс је донео ужасну одлуку и промашио тројку, да би на другој страни Синовец поентирао.

Потом је Симоновић промашио тројку за вођство, а Дејвис је са пенала поентирао за +4 (62:58) на 25 секунди до краја. Џенкинс је смушено организовао још један напад и меч је дефинитивно одлучен.

Црвено-бели су одиграли један од најлошијих мечева ове сезоне, МЗТ их је надскакао (32-26), а играчи Звезде имали су проблема са нападом на зону и изгубили су 18 лопти. Марјановић је играо само девет минута, а Шилб је меч завршио са само 2 поена (1-5 из игре за 20 мин).

У следећем колу, последњем у првом делу сезоне, Звезда на свом паркету дочекује Цибону.

KK Zvezdaig

Ток меча:

По обичају, Гечевски одлично игра у Скопљу, и убацио је првих седам поена за свој тим, а са друге стране Блажич је погодио тројку за 7:7.

Атмосфера у Скопљу није била нарочито узаврела, а на паркету је ствари продрмао Нелсон сјајним закуцавањем за 14:11, Звезда је имала и +4, али је на крају прве четвртине МЗТ ипак водио са 18:17.

Тек на почетку друге четвртине у игру је ушао Марјановић, али црвено-бели нису имали решења за зону противника. Дејвис је био у налету и домаћи су повели 22:19 када је Радоњић затражио тајм аут.

Минут одмора није много помогао, МЗТ је повео са шест поена разлике, а Звезда је тешком муком стизала до поена. На два минута до краја полувремена Чековски је погодио тројку за 32:25 и Радоњић је био приморан да затражи нови тајм аут.

Катић је донекле одржавао Звезду у игри, а на полувремену је МЗТ после поена Гечевског водио 36:28.

На почетку другог полувремена Звезда је заиграла чвршће у одбрани – две конте, Нелсон и Блажич, уз бацања Раденовића, и црвено-бели су серијом 7-0 пришли на само поен заостатка после три минута игре.

Тада се покварио семафор и та пауза од три-четири минута као да је пореметила Звезду – Маринковић постигао поене и прекинуо пост домаћих, а после тешког шута Дејвиса поново је било +6.

МЗТ је промашио три тројке да додатно увећа предност, а то је на другој страни искористила Звезда предвођена Нелсоном и дошла је до изједначења (41:41). Црвено-бели су неколико пута успевали да ухвате прикључак, али не и да поведу, па је пред последњих десет минута МЗТ имао три поена вишка – 49:46.

На почетку последње четвртине Симоновић је погодио тројку, а онда је уследио изузетно дуг период без коша. Њега је прекинуо Џенкинс тројком, Звезда је тада имала шансу да се одлепи, није успела па је Маринковић поентирао и смањо на 52:51 на пет минута до краја.

Звезда је поново била без идеје у нападу, лош фаул Блажича резултирао је бацањима и вођством МЗТ-а, а на три минута до краја Чековски погађа полухорог за 55:52 и тајм аут Радоњића.

Поени су били вредни као голови, Звезда је успела да изједначи, Кејд Дејвис је тројком поново подигао на +3, али Џенкинс поентира после продора за ново изједначење на минут и по до краја (58:58).

Звезда је имала контру три на један за вођство, али Џенкинс је донео ужасну одлуку и промашио тројку, да би на другој страни Синовец поентирао. Потом је Симоновић промашио тројку за вођство, а Дејвис је са пенала поентирао за +4 (62:58).

Меч је преломљен још једним лошим нападом Џенкинса, па је МЗТ уписао вредну победу.