Прочитај ми чланак

А за кога ви играте?

0

marakana

Сад већ није изузетак, већ пракса. Два најважнија меча кола, на „Маракани“ и на Врачару играће се без присуства навијача.

Водећи се логиком да због хулигана треба казнити све, осим хулигана самих, дисциплинци су суспендовали стадионе, па ће дуели између Звезде и Слободе, односно Вождовца и Партизана, бити играни без присуства навијача.

Није у питању квалитет фудбала, он је лош, али због чега спречавати некога да гледа утакмицу.

Подсетимо, због испада на дербију Звезда је као организатор кажњена суспензијом стадиона, Партизан такође, али сада се на тапету нашао и Вождовац, па ће и „Змајеви“ угостити шампиона на празном Врачару. Јасно да би Партизан имао предност да нема суспензије, али није то поента, већ питање на које треба да одговори савез, за кога се игра фудбал?

Ако је због судија и функционера, онда у реду, због играча није, јер су они оштећени, никоме није пријатно да игра на ливади без сведока. Зна се ко су хулигани, ако савез нема никакав начин да се бори, нека затвори трибине иза гола, као што се ради у Италији. Нека спречи уношење навијачких обележја, уместо што нам се пола шампионата игра пред празним трибинама.

Ово је заиста најнелогичније решење, затвараћемо стадионе, нећемо радити ништа на сузбијању хулиганизма и ствари ће се решити?

Неће, свако решење, чак и одузимање бодова клубовима који, зашто то не рећи, подржавају хулигане (или их се плаше, свеједно) је боље од овога.

Јесмо ми Срби авангарда, први смо увели фудбал без публике.

Нас чуди да се у позориштима нису сетили нечег сличног јер је пар гледалаца заборавило да искључи телефон, а један је гласно причао. Нека следећу представу због суспензије играју без публике…

(sportske.net)