Прочитај ми чланак

​Тачи и албанска мафија дали 17 милиона евра челницима ФИФА!

0

Хашим Тачи лично је позвао неколико милионера у иностранству* Финансијске ињекције непрестано стижо до ФИФА и Блатера* Албанци платили целу организацију свечаности ФИФА у Цириху* Ако треба, организоваћемо Бразилцима Светско првенство, кажу Албанци* Идемо у квалификације за СП 2018!
 

КРУПНЕ ЗВЕРКЕ ГУРАЈУ КОСОВО У ФИФА!
Албански тајкуни не жале новац како би Косово угурали у Светску фудбалску организацију. Београдски дневни лист “Сан” открива како је неколико албанских моћника првом човеку ФИФА Сепу Блатеру од 2010. до данас на рачун уплатило 17 милиона евра како би им помогао у остварењу сна!

Иако из ФИФА упорно понављају и драстично кажњавају уплитање других фактора у фудбал, изгледа да ни у моћној организацији на чијем је челу Швајцарац нису имуни на “кинту”.

“Сан” од неименованог извора долази до појашњења на које све карте Албанци играју како би Косово добило дозволу да игра званичне фудбалске мечеве. Крајњи циљ су квалификације за Светско првенство у Русији 2018. године.

Наводно, један албански тајкун платио је целокупну организацију гала свечаности у Цириху, на којој је светска кућа фудбала изабрала најбоље фудбалере у 2011. години.

– Цела кампања је почела 2010. и од тада ФС Косова спонзорише ФИФА! Хашим Тачи је лично позвао неколико наших милионера у иностранству и дао им јасне инструкције – рекао је неименовани извор.

До сада су жалбе ФСС успевале да пониште сав напор, али је питање да ли ће следећи пут успети.

– Верујте ми, остварићемо циљ да се нађемо у квалификацијама за 2018. годину. Имамо људе који не жале новац да дођемо до циља. Свидело вам се или не, Косово ће ускоро имати репрезентацију као и Француска, Србија, Белгија… – рекао је извор Сана.

Албански тајкуни не жале новац да “помогну” ФИФА, а могућности су им драстично повећане у последње време.

– Финансијске ињекције непрестано стижу Блатеру и ФИФА, тако да нови покушај никако не може да пропадне. Срби су свесни тога и знајте да је све оно што је Вокри изјавио пре два дана за хрватске медије 99 одсто истина.

Било је и шале од стране оних који верују да ће Косово ускоро играти званичне утакмице.

– Ако треба, нашим новцем ћемо организовати Бразилцима Светско првенство, ако им зашкрипи. Наше паре нико не одбија – рекао је извор и још више потврдио да се ближи дан када ће као и Србија, репрезентација Косова играти међународне утакмице.

Многи су мишљења да је делимичну потврду тој идеји дао и сам Фудбалски савез Србије, прихватањем играња утакмица млађих категорија Косова, али уз сагласност ФСС.

Занимљиво, ова информација долази само дан после ујдурме с Фадиљом Вокријем, првим човеком самозваног ФС Косова, који тврди да су му пријатељи из Србије, али и из ФК Партизан, честитали после одлуке ФИФА да се Косову дозволи одигравање пријатељских мечева младих селекција, клубова, аматерских и женских екипа. Партизан је касније то демантовао.

 

(САН, Телеграф)