Прочитај ми чланак

Јелена без титуле у Даласу

0

Српска тенисерка Јелена Јанковић није успела да освоји своју прву титулу после две и по године, пошто је у финалу у Далaсу изгубила од Италијанке Роберте Винчи.

Јанковићева је у борби за титулу у Тексасу поражена са 7:5, 6:3, после два сата и једног минута игре.

Јелена је своју последњу титулу, иначе, освојила у Индијан Велсу у марту 2010. године, а ове сезоне је по други пут поражена у финалу, пошто је претходно изгубила од Американке Мелани Удан у Бирмингему.

У првом сету финалног дуела у Тексасу водила се велика борба, обе тенисерке су до самог финиша имале по два брејка, да би Винчи у одлучујућим тренуцима и трећи пут одузела сервис Јанковићевој и заслужено повела. Италијанка је у наставку имала знатно лакши посао, а иако јој је Јелена и даље претила, један брејк више био јој је довољан да забележи тријумф.

Јанковићевој је то, иначе, био први пораз од Винчи у њиховом четвртом дуелу. Претходни пут играле су још 2009. године на УС Опену, када је Јелена била боља у првом колу.

Турнир у Даласу игран је за наградни фонд од 220.000 долара.

„Генерално сам задовољна својом недељом овде, одиграла сам неке добре мечева, али нажалост нисам успела да освојим титулу“, рекла је Јанковићева.

Пораз у Даласу Јанковићевој је био други неуспех у финалима ове године, пошто је претходно меч за титулу изгубила у Бирмингему од Американке Мелани Удан.

„Пресудни тренутак меча био је мој сервис код 5:4 у првом сету. На 30:15 имала сам прилику да освојим поен и дођем до две сет лопте. Нажалост, лоптица је одскочила некако чудно и после је све кренуло низбрдо, почела сам много да грешим, играла сам лоше тактички. Ипак, успела сам да се вратим после 0:3, али онда је она одиграла неколико невероватних поена“, истакла је Јанковићева.