Прочитај ми чланак

Човек Експеримент је добио орден Светог Саве и поручио: Србија чува православље! (ВИДЕО)

0

Aleksandar-Kareljin-2-485x274

Сви су били одушевљени његовом снагом и техником, али филозофија Александра Карељина је нешто што вам може послужити у животу и спорту

Прича о Александру Карељину, званом “Експеримент” вас је сигурно одушевила, али има доста ствари које још нисте знали од њему.

Оно што је познато је да је Карељин највећи шампион у историји рвања. Висок 192 центиметра, са 130 кг чистих мишића, окретан попут пантера и подједнако снажан и немилосрдан, овај Рус је три пута био олимпијски шампион, девет пута светски шампион и 12 пута шампион Европе.

Ипак, сигурно нисте знали да је Карељин 2013. године добио највише признање републике Србије Орден Светог Саве.

Чувени Рус се захвалио на указаној части и рекао да је веза између Србије и Русије нераскидива.

– Захвалан сам патријарху српском и целом народу Србије, која има улогу искреног чувара православља. Нека Бог чува Србију и Русију, веза између наших земаља је посебна – истакао је Карељин.

После рвачке каријере посветио се науци и докторирао је из области спорта, а онда постао и амбасадор рвања. Његов порука младима пред једно такмичење у Русији и данас се препричава:

– Спорт је часна ствар и без часне конкуренције нема ни спорта. Публика тражи победу, жели да види победнике, али победа није најбитнија у животу! Већ фер – плеј, морал и част да даш све од себе у борби и честиташ противнику ако је бољи – рекао је Карељин.

Погледајте видео:

(Телеграф.рс)