Прочитај ми чланак

ЦРНОГОРЦИ У ГЛАС: Покрадени смо у Београду!

0

vaterpolo srbija crna gora_230116_RAS foto aleksandar dimitrijevic 34_1000x0

Капитен цногорске селекције Никола Јановић величао је успех „ајкула“ на шампионату Европе у Београду, али није могао да не помене судије.

– Поносни смо на све што смо урадили на ЕП. Не знам, можда је могло и другачије да буде у финалу, али утисак је да су нас судије упропастиле. Србија је велика репрезентација, то су сјајни момци и са свима смо веома добро. Све што су освојили заслужено им је припало, али за овај меч нисам сигуран да је било тако – рекао је Јановић.

Ништа мање критичан није био ни селектор „ђетића“ Владимир Гојковић.

– Било је неких одлука. Имали смо ситуацију у својим рукама, али тај моменат када је Радовић постигао гол… Један судија је рекао да је гол, други да није, а након тога смо одмах примили погодак. Имали смо реакцију на 9:8, и ту је било чисто искључење над Јановићем… Није лако против Србије држати ствари под контролом. Били смо потрошени, умор је учинио своје – рекао је Гојковић и наставио:

– Треба да будемо паметни након овога, ситуација у црногрском ватерполу није добра. И морамо да будемо још бољи од Олимпијских игара – додао је Гојковић.

Србија је вечерашњом победом над Црном Гором 10:8 у финалу Европског првенства, после Ајндховена 2012. и Будимпеште 2014. године, трећи пут узастопно постала шампион Европе.

Ало.рс