Прочитај ми чланак

Супер лига: 2 коло – резултати и преглед утакмица

0

Раднички 1923 – Нови Пазар 1:1 (0:1)
Тинтор спасaо Крагујевчане у 92. минуту

Стрелци: Тинтор у 90+2. за Раднички 1923, а Рашчић у 17. минуту за Нови Пазар.

Стадион: „Чика Дача“. Гледалаца: 4.000. Судија: Дарко Богдановић (Краљево). Помоћници: Владимир Јовановић и Петар Давидовић (обојица из Чачка).

Жути картони: Ристић, Косорић, Спалевић, Павловић, Пејчић (Раднички 1923), Мујдрагић, Ристовић, Дамјановић, Вусљанин, Богуновић, Јаковљевић, Рашчић (Нови Пазар). Црвени картон: Сеад Брунчевић (представник Новог Пазара) у 39. минуту, Дамјановић (Нови Пазар) у 69. минуту (други жути картон).

РАДНИЧКИ 1923: Чанчаревић, Павловић, Ристић, Тинтор, Косорић, Мутавџић, Обровац, Својић (од 46. Пејчић), Милошковић (од 77. Зорановић), Симовић (од 60. Варјачић), Спалевић.

НОВИ ПАЗАР: Ђогатовић, Рнић, Лотинац, Мујдрагић, Јаковљевић, Вусљанин, Богуновић (од 64. Попин), Ристовић (од 46. Хаџибулић), Аливодић, Дамјановић, Рашчић (од 89. Ђоковић).

Дуел између Радничког и Новог Пазара није био претерано квалитетан колико је био узбудљив. Обиловао је жестоким дуелима, чаркама, варницама, црвеним картонима али и головима.

Оно што је највише недостајало је публика. Мали број људи је био присутан, док гостујући навијачи нису ни допутовали у Крагујевац.

Прво полувреме је протекло у теренској инцијативи домаћих, али и у знаку Адмира Рашчића. Нападач Новог Пазара је урадио оно што је најважније у фудбалу, постигао гол.

Играо се 18. минут када је Аливодић послао лопту у простор за Богуновића који је одлично убацио у шеснаестерац Радничког. Први до лопте је стигао Рашчић и и главом је „ћушнуо“ у мрежу.

Домаћи су имали лопту у ногама, створили су неколико одличних прилика…У 6. минуту Тинтор је искористио убачену лопту из коренера, шутирао, али је Ђогатовић још боље одбранио.

У 42. минуту Рашчић је могао да повиси резултат на 2:0 али је са пет метара шутирао преко гола. Минут касније, Спалевић погађа стативу. Међутим, помоћник јеподигао заставицу јер је најистуренији домаћи играч био у офсајду.

Током првих 45 минута било је доста варница на терену, па је судија продужио полувреме за пет минута. Спортски директор Новог Пазара је добио црвени картон због вербалног дуела са Спалевићем, који је зарадио жути.

У наставку, прву озбиљну прилику створили су гости. Контранапад Новог Пазара ишао је доста брзо, па је Богуновић мало успорио али је ипак пронашао усамљеног Милоша Рнића, који је био сам испред гола, шутирао али се Чанчаревић испружио и одбранио.

Десет минута касније Спалевић је спојио Мутавџића са голом, али је бивши репрезентативац Србије погодио право у Ђогатовића.

Од 70. минута гости играју са играчем мање. Дамјановић је зарадио други жути картон и морао је да напусти терен.

Ђогатовић је још једном сјајно интервенисао у 85. минуту када је Пејчићу ушао у шут и одбранио 99% шансу…

Играо се други минут надокнаде када је Тинтор после корнера поравњао на 1:1, за велику радост неколицине домаћих навијача.

 

Хајдук – Раднички (Ниш) 1:2 (Веселиновић 20. једанаестерац – С. Петровић 17, 48)
Повратник у друштво најбољих Раднички је на другом гостовању остварио први тријумф, чекан девет година. Куљани су и други пут поражени, иако су у већем делу меча имали лопту ус вом поседу, али то нису знали да материјализују. Два пута је Страхиња Петровић доводио у вођство госте. Хајдук је ту предност једномс тигао, са беле тачке (гол Веселиновића), али други пут није успео.

Доста квалитетан фудбал у Кули и по гол оба ривала у уводном делу меча. Гости су повели у 17. минуту, иако је то био њихов први озбиљан напад! Бинић је прошао по левој страни, упутио центаршут, а поред збуњених Жарковића и Булатовића уклизао је Страхиња Петровић и убацио лопту у мрежу Перића.

Нису Куљани дуго чекали на изједначење. После центрашута Адамовића лопта је у руку погодила Пејчића, а судија Милан Јеремић показао је на белу тачку. Лопту је узео Лазар Веселиновић и био је сигуран, иако је голман Васковић отишао у праву страну.

Почетак другог полувремена опет је припао гостима. И опет је стрелац био исти, Страхиња Петровић је још једном погодио за друго вођство Нишлија у Кули.

 

БСК – Слобода Поинт 1:0 (Савковић 12)
БСК је у Борчи дошао до прве победе ове сезоне. После очајне партије на старту и седам примљених голова у Хумској против Партизана, Борчани су остварили минималан тријумф против Слободе. Ужичани су примили гол још у 12. минуту (Савковић) и мало ко је тада могао да претпостави да ће то бити и коначан резултат.

Борчани су знали да утисак после катастрофалног старта могу да поправе само уколико славе против Ужичана. Кренули су домаћи у добром ритму, а то им је донело и предност. У 12. минуту Миле Савковић је савладао Ранковића.

 

Смедерево – Јавор 0:5 (Радивојевић 2, 15, 46, Јакимовски 13, Лазетић 90)

Потпуно неочекиван исход у Смедереву. Можда се неко и кладио на победу Ивањичана, али не на тако убедљиву. Све је било готово после свега 15 минута, до тада Јавор је већ три пута затресао мрежу Живковића! Без икакве дилеме играч утакмице је Радивојевић, који је постигао први хет-трик ове сезоне у Јелен Супер лиги.

Гости су повели већ у другом минуту меча! Оњило је прошао по десној страни, помоћни судија није подигао заставицу иако су то домаћи очекивали проследио је Нигеријац лопту ка Радивојевићу, који је лако савладао Живковића. Само четири минута касније Ивањичани су имали још једну прилику, али је Елиомаров шут Живковић одбио у корнер.

 Јакимовски у 13. минуту дуплирао предност гостију. Лако је македонски интернационалац преварио Лазаревског и потом погодио супротан угао Живковићевог гола! Само два минута касније, слична акција као код првог гола. Овога пута је Оњило упутио пас ка Радивојевићу, овај је лако побегао Огњановићу и матирао Живковића по трећи пут у само 15 минута!

 Није пауза у полувремену помогла Смедеревцима. Само што је почео наставак сусрета гости су опет затресли мрежу немоћног Живковића. Свој трећи гол на мечу, а четврти за Јавор постигао је Радивојевић! На помолу је катастрофа Смедереваца! Петарда је одјекнула у 90. минуту, а судбину Смедерева на овом мечу запечатио је искусни Жарко Лазетић!

 

Спартак Златибор вода – Војводина 0:1 (Стевановић 51)
Гостовање у Суботици и меч са Спартаком за фудбалере из Новог Сада је прилика за двоструко искупљење. Најпре, због пролећног дебакла у сусрету са истим ривалом (5:1), а онда и због кикса у првом колу овогодишњег шампионата против Смедерева на „Карађорђу” (0:0).

У мечу који је требало да представља дерби кола, пред око 3.000 гледалаца, у првих 20 минута готово ништа занимљиво није виђено. Благу теренску иницијативу имали су Новосађани, али је потом све ишло на воденицу домаћих. Шансе су пропустили најпре Торбица, потом и Адамовић.

Знали су Новосађани да ће бити кажњени ако се настави у истом ритму. Напротив, кренули су гости јаче и то им се исплатило у 51. минуту. Мореира је на половини терена одлично примио лопту, проследио је ка Стевановићу, који је лако савладао немоћног Алексића. Испоставило се да је то био коначан резултат овог сусрета.

 

Семафор другог кола Јелен Супер лиге:

Хајдук – Раднички (Н) 1:2 (Веселиновић 20. једанаестерац – С. Петровић 17, 48)

БСК – Слобода Поинт 1:0 (Савковић 12)

Смедерево – Јавор 0:5 (Радивојевић 2, 15, 46, Јакимовски 13, Лазетић 90+2)

Спартак Златибор вода – Војводина 0:1 (Стевановић 51)

Доњи Срем – Партизан 2:1

Недеља (17,00, ТВ Арена):

Јагодина – ОФК Београд

Недеља (20,45):

Црвена звезда – Рад

 

(Спортски журнал)