Прочитај ми чланак

Супер лига: Преокрет црвено-белих у Новом Пазару 1:2

0

Нови Пазар – Црвена звезда 1:2 (1:1)
Партија Црвене звезде против Бордоа, приказана борбености и жеља, очигледно је одузела много енергије црвено-белима, који су у Новом Пазару деловали исцрпљено, али забележили три бода.

Меч је требало да буде одигран пред празним трибинама, али се на Западу нашло неколико десетина гледалаца који су бодрили домаће фудбалере.

Домаћи су одиграли одлично прво полувреме, доминирали, повели, али нису имали снаге да докусуре Београђане. који су се сабрали до краја првог дела игре, изједначили и у наставку меча постигли још један погодак.

Нису црвено-бели бриљирали, далеко од тога, посебно навијаче тима са Маракане треба да забрине лош аигра у одбрани, која је деловала неуиграно и конфузно у појединим тренуцима меча.

 

Градски стадион у Новом Пазару. Без присуства гледалаца. Судија: Милорад Мажић.

НОВИ ПАЗАР: Ђогатовић, Рнић, Мујдрагић, Јаковљевић, Лотинац, Богуновић, Хаџибулић, Ристовић, Вусљанин, Аливодић, Рашчић. Тренер: Беквалац.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Младеновић, Максимовић, Микић, Вешовић, Димитријевић, Миливојевић, Мијаиловић, Милуновић, Касалица, Лазовић. Тренер: Јанковић.

 

ТОК МЕЧА:

 

3′ – Одлична шанса за домаћи тим! Аливодић је прошао по десној страни, преварио Мијаиловића, центрирао на другу стативу, али је Рашчић био прекратак и са метар, метар и по, уместо у мрежу, лопту послао преко гола.

8′ – Нови Пазар је боље отворио меч. Пресингом не дозвољавају Звездиним играчима да пренесу лопту на њихову половину, притсикајући последњу линију одбране Београђана.

13′ – Црвено-бели су се ослободили притиска Новопазараца, али још увек нису створили ни једну прилику.

17′ – На западној трибини се налази група од 30-ак гледалаца који дају здушну подршку домаћем клубу.

18′ – Много су опаснији су Новопазарци. Играчи Звезде су имали среће, обзиром да је домаћин имао контранапад три на два. Међутим, Хаџибулић је изабрао лопију опцију, упосливши Рашчића на десној страни, а његов центаршут је био лак плен за Бајковића.

18′ – Који тренутак касније судија Мажић је прекинуо меч како би се указала помоћ Јаковљевићу који је лежао на својој половини. У једном тренутку је деловало да се дефанзивац домаћих гуши, па је притрчао Касалица не би ли му помогао. Ипак, домаћи фудбалер се брзо придигао и напустио терен како би му се указала помоћ.

22′ – На терену постоји практично само једна екипа, Нови Пазар. Богуновић је у полуконтри упослио Рашчића у казненом простору, а овај уместо да шутира, асистирао је Богуновићу, који је каснио на ту лопту.

28′ – ГОООООООООООООООООООООООООООООООООЛ!!! 1:0 за Нови Пазар! Богуновић!

Очајна интервенција одбране Црвене звезде! Рнић је центрирао у петерац гостију, а Богуновић побегао иза леђа дефанзивцима Београђана и са два метра, главом затресао мрежу Бајковића, који је као укопан на гол-линији пратио центаршут.

33′ – Један од ретких покушаја гостију да угрозе гол Пазараца. Миливојевић је шутирао са 20 метара, али га је на ивици шеснаестерца изблокирао Мујдрагић.

35′ – Прва измена на мечу. Беквалац је приметио да се Мујдрагић повредио па је уместо њега на терен послао Ђоковића.

38′ – ГОООООООООООООООООООООООООООООООООЛ!!! 1:1! Касалица!

Касалица је одрадио све сам. Трчао је за дубинском лоптом коју је послао Максимовић, изборио се за њу поред два дефанзивца домаћих и закуцао је у мрежу Новопазараца.

40′ – Умало да за само два минута Звезда преокрене резултат! Микић је центрирао са десне стране, а Лазовић иако је неометан, са десет метара шутирао главом, циљао доњи леви угао, али је Ђогатовић сјајно интервенисао.

42′ – Сјајна шанса за Пазарце! Рнић је центрирао по земљи на прву стативу, Рашчић подметнуо ногу испред Максимовића, али је лопта прохујала поред десне стативе Бајковићевог гола.

43′ – Димитријевић је шутирао са 18 метара, али преко гола.

45+3′ – Лазовић је мајсторски пронашао Касалицу који је утрчавао искоса са десене стране у казнени простор, али је Звездин центарфор уместо да шутира, решио да центрира, па је изблокиран.

 

ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ:

 

46′ – Без измена у саставима обе екипе.

48′ – Још једна повреда је условилу измену код домаћина. Уместо Ристовића заиграо је Јелић.

51′ – Звезда је притисла Пазарце у наставку дуела, упутила неколико опасних центаршутева у њихов шеснаестерац, али без гола.

52′ – ГОООООООООООООООООООООООООООООООООЛ!!! 2:1 за Звезду! Милуновић!

Корнер је извео Лазовић. Центрирао је на десетак метара од гола Пазараца. На ту лопту је налетео Миливојевић, али је лоше захватио лопту. Ипак, реаговао је Милуновић на другој стативи и прикуцао је у мрежу.

53′ – Рашчић је био у одличној позицији на шеснаест метара од гола Звезде, али је на време притрчао Максимовић и изблокирао његов ударац.

62′ – Након подтигнутог другог гола, гости су се повукли на своју половину и вребају грешку ривала. Из једна од њих, Лазовић је протутњао по левој страни, али је слабо центрирао.

64′ – Рнић је центрирао на ивицу казненог простора, а Ђоковић шутирао из прве, волејом, али поред гола.

66′ – Вешовић је асистирао Лазовићу, који је изашао један на један са Ђогатовићем, додуше искоса, па је покушао да лобом затресе мрежу. Ипак, то је учинио лоше, па је лопта отишла високо преко гола.

67′ – Прва измена и код гостију. Мирић мења Микића.

68′ – Први жути картон на утакмици. “Пожутео” је Ђоковић због фаула над Касалицом на ивици шеснаестерца. Лазовић је из слободњака одлично циљао доњи десни угао Ђогатовићевог гола, али је чувар мреже Пазараца одлично интервенисао.

70′ – Вусљанин је милиметарски прецизно погодио Рашчића, а овај иако неометан, са два метра шутира поред гола. Стопостотна прилика за домаћина!

72′ – По једна измена на обе стране. Асамоа је заменио Милуновића код гостију, а код Пазараца ушао је Попин, а заннимљиво, изашао Ђоковић који је ушао у игру у 35. минуту уместо Мујдрагића. Беквалац је био принуђен да све три измене изврши због повреда.

77′ – Нападају домаћини, али је не могу да пронађу пут ка голу. Покушао је Богуновић са 18 метара из окрета, али преко гола.

85′ – Димитријевић је зарадио јавну опомену.

87′ – Асамоа је уласком у игру унео живост у редове црвено-белих.

90′ – Последња измена и код гостију. Спајић мења Касалицу.

90+1′ – Јаковљевић је због повлачења Миливојевића са леђа зарадио жути картон.

 

(Спортски журнал)