Прочитај ми чланак

Српски пливач Ђорђе Марковић завршио каријеру

0

Оно што је на­го­ве­шта­вао пре Лон­до­на, са­да је де­фи­ни­тив­но ура­дио. Ђор­ђе Мар­ко­вић од­лу­чио је у 25. го­ди­ни да за­вр­ши ка­ри­је­ру.
Та­ко се у „пен­зи­ји“ при­дру­жио Ми­ло­ра­ду Ча­ви­ћу, нај­бо­љем срп­ском пли­ва­чу у исто­ри­ји.

Др­жав­ни ре­кор­дер на 200 и 400 сло­бод­но ова­ко је за „Спорт­ски жур­нал“ обра­зло­жио свој по­тез.

– Ми­слим да сам у пли­ва­њу до­шао до не­ког свог ли­ми­та. Во­лим овај спорт, мно­го то­га сам уло­жио, али осе­ћам да је тре­ну­так да пре­ки­нем. Би­ло је ле­пих, би­ло и ру­жних тре­ну­та­ка, али је нај­ва­жни­је је да сам ра­дио оно што сам во­лео. До­шло је вре­ме да се по­све­тим не­ким дру­гим ства­ри­ма за ко­је ни­сам имао вре­ме­на док сам тре­ни­рао – ка­же Ђор­ђе Мар­ко­вић.

По­пу­лар­ни „Џорџ“ је за Ср­би­ју по­чео да пли­ва 2009. го­ди­не. Сти­гао је из Аустра­ли­је у ко­ју је још као де­чак оти­шао из род­ног Са­ра­је­ва. Уче­ство­вао је на два Европ­ска шам­пи­о­на­та у Бу­дим­пе­шти 2010 и Де­бре­ци­ну , Свет­ском пр­вен­ству у Ри­му 2009. го­ди­не и Олим­пиј­ским игра­ма у Лон­до­ну ове го­ди­не.

О пла­но­ви­ма за бу­дућ­ност, Ђор­ђе ка­же.

– У де­цем­бру се вра­ћам у Аустра­ли­ју. Же­лим да на­пра­вим не­ке ве­ли­ке па­ре, што у Ср­би­ји ни­је мо­гу­ће и да се он­да кроз не­ко­ли­ко го­ди­на вра­тим. То је са­да не­ки план. Во­лео бих да у Бе­о­гра­ду на­пра­вим не­ки си­стем сти­пен­ди­ра­ња за пли­ва­че. Та­ко бих се на не­ки на­чин оду­жио Ср­би­ји и по­мо­гао срп­ском пли­ва­њу да бу­де на још ви­шем ни­воу.

 

(Спортски Журнал)