Прочитај ми чланак

Србин.инфо: Цигански кутак 16.08.2012.

0

Звезда на турниру са Панатинаикосом и Барселоном
Полуфинални мечеви на турниру у Софији играће се 14. септембра, противник црвено-белих биће, до прошле сезоне, суверени владар Грчке кошарке

Кошаркашки клуб Црвена звезда Београд саопштио је да ће у септембру учествовати на турниру у Софији, на којем ће још играти Лукоил, Панатинаикос и Барселона.

Полуфинални мечеви играће се 14. септембра, противник црвено-белих биће Панатинаикос. У другом полуфиналном дуелу састаће се Лукоил и Барселона.

Финале и утакмица за треће место на програму су 15. септембра.

 Кошаркаши београдског клуба тренутно се налазе на припремама на Златибору, где тренер Миливоје Лазић комбинује теретану, трчање и рад на кошаркашким елементима у сали.

– Оно што је најважније је да су сви играчи здрави. Додуше, мало их све сустиже умор, али то је и нормално за ову фазу припрема – казао је Лазић за сајт клуба.

Он је истакао веома добру атмосферу у екипи и нагласио велику мотивацију свих играча. На питање како су се снашла најновија појачања Игор Ракочевић и Елтон Браун, Лазић је рекао:

– Види се од старта да код Игора постоји огроман мотив да се ове сезоне покаже у најбољем могуцем издању, буде прави лидер. Он је велики професионалац. Елтон Браун се први пут сусреће са оваквим видом припрема и за њега је ово потпуно ново искуство. Чинимо све како бисмо га постепено увели у систем тренинга и избегли нежељене ефекте – додао је Лазић.

 

Одређене цене карата за меч против Бордоа
У четвртак 23. августа, Црвена звезда ће играти први меч у оквиру последњег кола квалификација за Лигу Европе. Противник је француски Бордо. За добар резултат пред реванш, тиму Роберта Просинечког неопходна је подршка.

Звезда је одредила цене карата које ће се продавати на благајнама стадиона и путем сајта iticket.rs. Продаја ће почети од недеље 19. августа а цене улазница су:

 

Север и Југ: 600 динара;

Исток – бочни делови: 1000;

Исток – центар: 1200;

Запад – бочни делови: 1200;

Запад – центар: 1500.

 

Ели Бабаљ не може да игра против Рада
Ели Бабаљ још није стекао право играња за Црвену звезду и неће бити међу кандидатима за недељну утакмицу против Рада.

Рок за пријаву играча за наредно коло, у времену док је прелазни рок отворен, истекао је.

И уколико у петак или у суботу из Аустралије стигне сертификат, високи нападач мораће да остане ван круга кандидата за тим.

Звезда је, према незваничним информацијама, регулисала дуг од 105.000 евра према Мелбурн Харту и чека сертификат.

Чим стигне, Бабаљ ће бити лиценциран за четврто коло квалификација за Лигу Европе против Бордоа.

 

Роберт Просинечки, шеф стручног штаба Црвене звезде, не намерава да у први тим врати 17–годишњег Филипа Јанковића, после теже повреде Кадуа.

– Не размишљам о Јанковићу – одбацио је Просинечки приче да би плавокосог везисту могао да прекомандује поново међу првотимце.

Како сада стоје ствари, Јанковић ће играти у Омладинској лиги Србије и ту чекати инострани ангажман.

Црвена звезда је решена да прода талентованог играча, због финансијских размимоилажења је пролетос и склоњен из најбољег тима, где није успео да се ни избори за већу минутажу.

 

(Спортски журнал, Новости)