Прочитај ми чланак

Спас са неба: Новак због олује у недељу од 17 часова

0

Новак Ђоковић и Давид Ферер наставиће полуфинални меч УС Опена у недељу од 17.00 часова након што су организатори прекинули дуел због олује у Њујорку.

Овај прекид можда је стигао у право време за Ђоковића, јер је Ферер после пола сата игре водио 5:2 и имао сервис за сет.

Србин и Шпанац играју свој 14. међусобни меч, а у претходних 13 Новак је славио осам пута. Победника у финалу, које ће се и ове године играти у понедељак, чека Енди Мари који је у првом полуфиналу са 3:1 у сетовима добио Чеха Томаша Бердиха.

Одмах на старту меча Шпанац је направио брејк за 1:0, након што је искористио прву брејк шансу лобом Ђоковића. Новак је покушао да одмах узврати, имао је брејк шансу, али се Ферер одбранио и стигао до 2:0. Потом је имао 0:30 на нови сервис Ђоковића, али је наш тенисер овај пут имао довољно концентрације да преокрене и стигне до првог гема.

Ветар је наставио да прави проблеме тенисерима, као и у првом полуфиналу, али је Ферер био сигуран на свој сервис. Шпанац је играо сјајну на „Артур Ешу“, доминирао је тереном, приморавао Ђоковића да прави грешке што му је донело још један брејк за 4:1. Након што су оба тенисера освојила још по гем (5:2), према најави организатори су испразнили стадион због олује која је стигла у Њујорк.

Меч ће бити настављен у недељу од 17.00 часова. Финале на „Флашинг Медоузу“ је заказано за понедељак.

Први финалиста је Британац Енди Мареј, који је са 3:1 у сетовима савладао Чеха Томаса Бердиха.