Прочитај ми чланак

Митровић: Ћутаћу и бити миран због дербија

0

Mitrovic342(Спортал.рс)
Од новог „вечитог дербија“ фудбалере Партизана дели једна утакмица, гостовање Радничком 1923 у Крагујевцу. Ипак, у табору црно-белих већ помало размишљају о дуелу са Црвеном звездом.

То потврђују и речи нападача Александра Митровића који се нада да меч са комшијама неће одлучивати о прваку. Он би волео да црвено-бели киксну већ против ОФК Београда.

До дербија међутим треба одиграти и утакмицу на стадиону „Чика Дача“.

– У Крагујевцу нас очекује тежак меч, пошто се Раднички бори за опстанак. Наравно, ми ћемо ићи на победу, као и увек – рекао је Митровић који се није сложио са констатацијом да су голови дати нишком Радничком били лепи.

– Битни јесу, али лепи баш и нису били. Волео бих да са голгетерском серијом наставим у Крагујевцу – казао је Митровић, а онда се дотакао дербија.

– Не бих волео да се тада одлучује о титулу. Волео бих да Звезда пре изгуби. Дерби је утакмица као и свака друга, и када дође на ред причаћемо о њој.

Митровић је до сада дао десет голова, а испред свих стрелаца је капитен Јагодине Милош Стојановић са 15 погодака.

– Као циљ сам поставио 15. То је могуће, а могуће је и да дам више. За те голове су међутим заслужни и саиграчи.

Нападач браниоца титуле мораће да пази да не добије жути картон. У случају јавне опомене у Крагујевцу пропустио би дерби.

– Нас неколико мора да се чува. Ја ћу да водим рачуна, да ћутим и потрудим се да не направим прекршај – закључио је Митровић.

(Фото: МН Пресс)