Прочитај ми чланак

Кошарка: Звезда ‘сломила’ Мега Визуру (ток меча)

0

(Б92)
Rakocevicca327518910_origКошаркаши Црвене звезде Телеком повели су против Мега Визуре у полуфиналној серији Агрожив Суперлиге Србије.

Звезда је Визуру савладала 78:61, сјајном игром у последњем периоду који је добила са 21:8. „Црвено-бели“ су ривала сломили серијом 13:0, половином последње четвртине.

Најбољи у Звезди, која је играла без капитена Игора Ракочевића, био је Борис Савовић са 15 поена и невероватних 18 скокова. Марко Симоновић је убацио 18 поена, а Демаркус Нелсон 16.

Најбољи у Визури био је Новица Величковић са 14 поена, по 13 су убацили Бобан Марјановић и Крстић, док је 11 додао Василије Мицић уз по 5 скокова и асистенција.

Други меч ове серије игра се 31. маја у Крушевцу, док ће дан раније други меч одиграти Војводина и Партизан, који је био убедљив у Пиониру у уторак.

Ток меча Црвена звезда – Мега Визура:

На старту четвртог периода Марјановић и Мицић доносе пет поена визури за преокрет, али након коша Лазића, после серије промашаја за три поена на обе стране, Нелсон покреће кључну серију Звезде. Американац сјајно пролази поред Дангубића и закуцава уз фаул, на то се надовезују Савовић и Лазћ па Звезде експресно ‘бежи’ на максималних 12 поена предности – 70:58.

У финишу трећег периода Рашко Катић је ‘носио’ игру Звезде те са два коша одржао предност „црвено-белих“ од два коша уочи последње четвртине у Пиониру – 57:53.

Тројком Величковића Визура је повела на старту другог полувремена, уследило је неколико минута резултатске „клацкалице“ да би при вођству гостију 45:42 Звезда поенима Савовића и Симоновића направила серију 10:0 и преокренула резултат – 52:45.

До краја првог дела игре Мега је успела да победе за пола коша, али је Нелсон у последњем нападу донео минималну предност свом тиму -38:37.

Међутим, Мицић је украо лопту Симоновићу, који је кренуо на куцање, уследила је беза контра, која је резултирала новом ‘2+1’ ситуацијом. Крстић је био сигуран, а Мега је успела да изједначи резултат – 34:34.

Гости од почетка играју без много калкулација, не обазирући се на предност домаћина. Успели су у неколико наврата да се спусте на четири поена заостатка, али је Звезда брзо враћала предност – 33:26.

Ипак, као и у првој четвртини, Звезда је са две добре одбране врло брзо повратила осетнију предност. Нелсон је два пута био прецизан с позиције ‘5’, да би Савович изједначио највећу предност – 25:18.

Друга деоница почела је новом техничком, која је досуђена Радоњићу. Гости су тзо искористили и успели да смање заостатак на три поена – 21:18.
Боби Марјановић је, после досуђење техничке грешке свом тиму, успео да погоди 2+1 и да смањ заостатак свом тима, али је Мајкл Скот из одбојке одвео Звезду на први одмор са +7 – 21:14.

Катић је поентирао одмах по уласку на терен, да би Нелсон и Катић тројкама донели максималних +7 свом тиму. Моменат који је можда обележио досадашњи ток меча је феноменална блокада Вука Радивојевића на Новици Величковићу, у брзој контри – 18:11.

Одговорио је тренер домаћих Дејан Радоњић, на бољу игру гостију у рекету, увођењем Рашка Катића и одмах је Звезда преузела иницијативу и заиграла доста чвршће у одбрани.

Од самог старта меча обе екипе играју јако брзо с великим бројем шутева. Бобан Марјановић, МВП регуларног тока шампионата, је већ направио доста проблема домаћем тиму. У два наврата се добро заградио и закуцао, док је са друге стране Марко Симоновић погодио једну отворену тројку – 5:7.

Иако је тренер Звезде Дејан Радоњић навео да ће капитен Игор Ракочевић бити у саставу, то се ипак није догодило. У стручном штабу су одлучили да би било најбоље да не ризикују са повредом мишића и одлучили да га поштеде.