• Почетна
  • СПОРТ
  • Гробарски кутак 30.08.2012. Иванов за европску јесен у Хумској – победом 1:0 против Трумсе
Прочитај ми чланак

Гробарски кутак 30.08.2012. Иванов за европску јесен у Хумској – победом 1:0 против Трумсе

0

Фудбалери Партизана победили су норвешки Трумсе са 1:0 (0:0) у реванш мечу плеј-офа за пласман у Лигу Европе.
У првом мечу који је одигран пре седам дана на северу Европе Трумсе је победио са 3:2, па се Партизан због гола у гостима пласирао у групну фазу такмичења у Лиги Европе.

Једини гол на мечу постигао је бугарски штопер Иван Иванов главом са петерца у 75. минуту после корнера који је извео Немања Томић.

Партизан је и у првом и другом полувремену погађао оквир гола, Саша Марковић је у 27. минуту погодио пречку, а у 70. минуту Забија је са неколико метара неометан погодио стативу.

Меч у Хумској посматрало је око 15 хиљада гледалаца. У првим секундама утакмице Медо Камара је шутирао са 20ак метара, али је лопта прошла поред стативе гола Норвежана.

У седмом минуту у прилици се нашао Чех Ондрашек пошто је истрчао у контранападу, али је искоса са денсе стране шутирао преко гола Стојковића. Прву прилику Партизан је имао само минут касније када је 17-годишњи Александар Митровић одлично ушао у шеснаестерац гостију са десне стране, али није успео да прогира неког саиграча на пеналтику.

Капитен Саша Илић је у 12. минуту сјајно покушао да проигра Лазара Марковића, али је голман Лекстом био бржи од нападача Партизана.

Два минута касније Трумсе је имао солидну прилику Томас Драгеа је прошао по левој страни, али је Александар Миљковић успео да уклиза и изблокира његов ударац.

Расположени Саша Марковић је други пут на мечу шутирао, али је Лекстом био сигуран. Гости су запретили преко стрелца гола у Трумсеу Александра Пријовића који је шутирао из шеснаестерца, али је Стојковић био сигуран.

У 20. минуту Саша Марковић је добро центрирао, Митровић је био највишу у скоку, али није био прецизан. Камара је у 23. минуту поново шутирао, али је Лекстром успео да одбрани. Најближи голу Партизан је био у 27. минуту када је Саша Марковић распалио по лопти и са преко 30 метара задрмао пречку гола Трумсеа.

До краја првог полувремена петоструки узастопни шампион Србије није успевао да створи праву прилику пред голом гостију. После слободног ударца Трумсеа у 39. минуту Пријовић је играо руком у шеснаестерцу “црно-белих”.

Поново је у 43. минуту Илић покушао да проиграо Лазара Марковића који није био бржи од голмана гостију. Играчи Партизана су испраћени звиждуцима својих навијача на крају првог полувремена.

На почетку другог полувремена Лазара Марковић заменио је Мухамед Забија.

Већ у првом минуту наставка Александар Митровић се нашао у офсајд позицији. Саша Марковић је поново шутирао са 20ак метара у 49. минуту, али је лопта завршила неколико центиметара поред гола.

Одличну прилику Партизан је имао у 54. минуту када је Волков одлично шутирао, Митровић на петерцу сам био највише у скоку и шутирао главом, али је лопта завшила поред стативе.

У том периоду игре Партизан је играо офанзивно, али су Норвежани издржали притисак домаћих фудбалера. Одличну прилку “црно-бели” су имали у 70. минуту. Немања Томић је извео слободан ударац, голман је избоксовао лопту у поље, Иванов је шутирао, затим је лопта дошла до Забије који је погодио стативу.

Два минута касније Саша Илић је поново сјајно проиграо Сашу Марковића који је пао у шеснаестерцу, а судија му је показао жути картон због симулирања.

У 75. минуту после корнера који је извео Немања Томић бугарски репрезентативац Иван Иванов је главом са пет метара постигао гол за 1:0. Три минута касније Сашу Марковића заменио је Милан Смиљанић.

Партизан је до краја утакмице успео да сачувао гол предности и пласира се у групну фазу Лиге Европе.

Партизан: Стојковић – Миљковић, Волков, Иванов, Остојић – Медо Камара, Томић, Саша Марковић (Смиљанић), Саша Илић (Нинковић), Лазар Марковић (Забија), Митровић.
Трумсе: Лекстом – Мбођи, Бјорк, Копинен, Сис – Драге, Јенсен, Бендиксен, Кристиансен – Ондрашек, Пријовић.

 

Договорили су се Лирс и Звонимир Вукић, чека се само да Партизан упали зелено светло.
Предуслов да искусни везиста настави каријеру у Белгији је да тамошњи прволигаш уплати црно-белима обештећење.

У Хумској су проценили да би на трансферу бившег репрезентативца могли да зараде неколико стотина хиљада евра.

Уколико све три стране не нађу заједнички језик током данашњег дана (у поноћ истиче прелазни рок), Вукић ће се у Лирс преселити у јануару, кад постане слободан играч.

 

 

Божинов уместо у Партизан у другу лигу?
Бугарски нападач Валери Божинов налази се на корак од преласка у италијанског другалигаша Верону, саопштио је данас тај клуб.

Како се наводи на сајту Вероне, клуб се договорио са играчем и остаје још само да се сложи са португалским Спортингом око висине обештећења.

Божинов, који се помињао као потенцијално појачање Партизана овог лета, пролећни део прошле сезоне провео је на позајмици у Лећеу.

 

Лас Палмас за Брашанца
Дарко Брашанац би каријеру могао да настави у Шпанији. За младог везисту Партизана интересовање је показао друголигаш Лас Палмас.

Тренер Вермезовић не рачуна на некадашњег одликаша омладинске школе, који се последње две сезоне доказивао на позајмици у Смедереву. Постоји могућност да се посао са Шпанцима заврши у смирај прелазног рока.

 

 

 

(Спортски Журнал)