• Почетна
  • СПОРТ
  • Гробарски кутак 15.09.2012. Партизан и „Лав“ на Хајдуке
Прочитај ми чланак

Гробарски кутак 15.09.2012. Партизан и „Лав“ на Хајдуке

0

Сходно устаљеној пракси, дан пред меч је одражана је конференција за медије у табору црно-белих, на којој су о предстојећем мечу са Хајдуком своја очекивања изнели тренер Вермезовић и првотимци Лазар и Саша Марковић.

Првотимци Партизана појавили су се на конференцији у дресовима са новим спонзором на грудима – Лав пивом. Од сутрашње утакмице са Хајдуком, захваљујући поменутом спонзорству на дресовима играча Партизана биће истакнут лого ЛАВ пива.

 

Највећа потражња улазница за јужну трибину

Комплети улазница за утакмице Партизана у Лиги Европе од нашли су се и у слободној продаји. Као што се очекивало, највећа потражња је за јужну трибину.

Објектив „Журналовог” фоторепортера је око 13 часова овековечио ред испред благајне у Хумској, а око 17 сати уверили смо се да постоји и испред пословнице „Тикетлајна” у Улици Гаврила Принципа 7. Да подсетимо, за југ и север потребно је издвојити 2.000, исток и запад – бокове 5.000, исток и запад – центар 6.500 и место у ложи 35.000 динара

Сви који до сутра увече купе комплете, моћи ће „гратис” да посматрају и меч са Хајдуком. Они који пазаре север, то ће моћи да учине са источне трибине.

 

Вермезовић: Утакмица с Хајдуком у незгодном моменту

Тренер Партизана Владимир Вермезовић оценио је да утакмица против Хајдука у петом колу Супер лиге долази у незгодном моменту за његове фудбалере, јер је противничка екипа променила тренера.

– Утакмица против Хајдука долази у незгодном моменту по нашу екипу, јер је противник променио тренера, али се надам да ће моји играчи показати да су зрели да се из европских такмичења пребаце у домаћа и обрнуто. Против Хајдука желимо да направимо добру увертиру за утакмицу против Нефчија – рекао је Вермезовић новинарима на стадиону Партизана.

Хајдук је претходне недеље сменио тренера Величка Каплановића, а тим је привремено преузео Ранко Делић.

Тренер црно-белих је истакао да је задовољан јер се нико осим Немање Томића с обавеза у својим репрезентацијама није вратио повређен.

– Задовољан сам јер се скоро нико са паузе због репрезентативних утакмица није вратио повређен осим Томића који је повредио леђа и одрадио само један тренинг у последњих десет дана. Још је недоумица да ли ће бити у састав.

Вермезовић је рекао да је после вишемесечне паузе због повреде Марко Шћеповић поново у карантину и да очекује да ће бити у саставу против Хајдука.

Вермезовић је додао да ће нова појачања Сретен Сретеновић и Милош Јојић бити у конкуренцији, али да ће „још видети да ли ће играти”.

Нападач Партизана Лазар Марковић рекао је да његова екипа на свакој утакмици иде на победу и да ће тако бити против Хајдука.

– Ми смо Партизан. Ми идемо на победу у свакој утакмици па тако и сутра. Радујем се што се Шћеповић вратио у тим јер је добар дечко и супер фудбалер – рекао је Марковић.

Партизан дочекује Хајдук у суботу у 21,00 час на стадиону у Хумској.

 

Партизан довео црногорског штопера Томашевића

Партизан је ангажовао црногорског штопера Жарка Томашевића као последње појачање у летњем прелазном року.

Овај 22-годишњи фудбалер дошао је у Хумску као слободан играч, пошто му је претходно истекао уговор са португалским Насионалом из Мадеире.

Томашевић је са Партизаном потписао уговор на две године, уз опцију да се сарадња продужи за још једну сезону. Он се тек сад прикључио екипи пошто је претходно имао проблем са повредом менискуса.

Црногорски играч је друго појачање Партизана на месту штопера, а у клуб је пре њега дошао Сретен Сретеновић из љубљанске Олимпије.

 

Звездаш разиграва црно-беле 

Знате ли ону причу да партизановци неће да једу парадајз јер је црвен, а звездаши не желе да обуку ништа црно зато што их подсећа на комшије?

Е, па тога, у свету професионализма – нема! Поготово када су у питању репрезентативни интереси. Национални тим увек мора да буде у гро-плану, а клубаштво да се остави по страни.

Најбољи пример је Александар Јанковић, селектор младе репрезентације Србије, од недавно и шеф струке Црвене звезде. Међу његовим Орлићима блистају тројица талентованих фудбалера црно-белих: Саша Марковић, Никола Нинковић и Милош Јојић!

Звездаш верује партизановцима. Перспективни трилинг Парног ваљка му узвраћа одличним партијама. На путу ка Европском првенству у Израелу, уједињено Топчидерско брдо, у склопу будућности нашег фудбала, делује као швајцарски сат.

Занимљиво, Саша Марковић, Нинковић и поготово Јојић су у жижу јавности чешће долазили због запажених партија у црвеном, него у Партизановом дресу. Да ли се само наместило, или…

Селектор Александар Јанковић разиграва младе фудбалере црно-белих. Указује им поверење и када нису стандардни у дресу клуба из Хумске. Сходно причи с почетка, сигурно ће се у земљи Србији наћи и они који би се запитали да ли би то учинио и уочи вечитог дербија?

Осим веровао црвено-белима

Ивица Осим је у сезони 1991/92. био тренер Партизана, иако је седео и на клупи репрезентације Југославије. „Плави” се нису могли замислити без фудбалера Црвене звезде, тада актуелних европских првака.

За утакмице са Шведском, Фарским Острвима, Бразилом, Аустријом и Холандијом, Осим је звао под барјак Илију Најдоског, Владимира Југовића, Дејана Савићевића, Дарка Панчева, Синишу Михајловића и Владана Лукића.

 

( Спортски журнал )