Прочитај ми чланак

Вујошевић: Гласао сам за Милошевића, мислио сам да ће избећи рат и спасити Југославију

0

sp-vujosevic_620x0

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић гостовао је у емисији “Лични став” аутора Ненада Михаиловића и искрено одговарао на питања како о кошарци, тако и о политици, Слободану Милошевићу и изборима, легализацији проституције и лаких опијата, а открио је и да од 2013. живи од пара које добија од ЦСКА.

Вујошевић је иначе један од стручњака који се не либи да покаже свој став и систему у ком живимо, али о овим темама никада није причао…

О изборима 1990. године

– Требало је да гласам за Николу Шећероског, али искрено, гласао сам за Милошевића. Мислио сам да ће се с њим рат бити избегнут. Просто, скоро сви смо мислили да се он тада бори за Југославију и за правду.

О последњим изборима

– Ту сам дао глас за Драгана Ђиласа, али опет сам гласао против неког, не за неког.

О уласку у политику
– Намам такве намере, касно ми је, а и то је Донкихотски посао. Компликовано је водити ову земљу, теже него Америку.

О Русији и Путину

– Ја сам русофил, то је познато. Мислим да је Путин вратио Словенима достојанство и за његов КГБ би радио и бесплатно… Наравно, шалим се. Не бих радио ни за једну тајну службу. Путину бих увек помогао да могу, али не могу. Подсећам, ја од 2013. нисам примио плату и живим од новца који сам добио од уговора са ЦСКА.

О скандирању навјача политичарима

– Не волим када скандирају такве ствари, поготово када је тај неко у хали. Ја с тим прозивањем немам никакве везе. Нити саветујем да се то ради, нити да се се не ради. Ето, сећате се и када је Борису Тадићу Север викао “Спаси Србију и убиј се, Борисе”, па је после тога потписан велики уговор са Телекомом, и онда је престало скандирање. У принципу сам против таквих ствари, нисам за те Весићевске методе.

О легализацији проституције

– И други занати су обухваћени порезом на додатну вредност, што не би било и то? Не користим услуге проституки, али сам у принципу за.

О легализацији лаких опијата

– Покушавам да васпитам играче да буду чисти. То није сад модерно. То су сад разне искомплексиране приче. Сви људи који уђу у неки порок покушавају да навуку друге. Па онда кажу: “‘Ајде, што си п***а”. Па онда је и Свети Сава био п***а. Ја сам за тоталну посвећеност. Али кад су прихваћени алкохол и цигаре, онда може и ово. Забрањено воће је најслађе.

О смрти

– Не плашим се смрти, сви идемо ка томе.

О навијачима

– Имају харизму и нису случајно то постали. Ја покушавам да их социјализујем. Да не раде неке ствари штетне за клуб, да бацају новчиће и томе слично. Такође, супротставио сам се шамарању играча, то не дозвољавам. Сигурно да постоје људи међу навијачима који дилују дрогу, али то не регулишу клубови. Тај није навијач Партизана или Звезде, већ човек са именом и презименом – закључио је Вујошевић.

 

Blic