• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • Пошто га је отписао Мило, црногорски премијер прети отварањем афера
Прочитај ми чланак

Пошто га је отписао Мило, црногорски премијер прети отварањем афера

0

Како се изборна кампања захуктава, чак и просјечно заинтересованом појединцу не може промаћи „low profile“ Игора Лукшића, још увијек предсједника Владе.
Уочљиво, Лукшић је потпуно скрајнут у други план, а у последње вријеме се и труди да неким необичним активностима покуша да замаскира свима видљиву чињеницу његовог одсуства.

На примјер, тренутно је у ”акцији” поринућа брода у Кини. У далекој Кини.

Како су се главни играчи на политичкој сцени договорили, па чак и преточили у коалициони договор, досадашњи предсједник Владе, др Игор Лукшић, не може бити премијер у новој влади ако коалиција ДСП-СДП освоји потребну већину. Према истом коалиционом договору, постоји низ детаља који упућују да је суштински ”нацртана” фигура Душка Марковића као новог премијера, под условом да се добију избори. 

Такав однос је, по свој прилици, изазвао озбиљан револт код Лукшића који све чешће показује знаке отвореног незадовољства, које се чак и граничи са неком тихом пријетњом да он као бивши министар финансија подијели неке ”дуго чуване тајне” са јавношћу. Да ДПС има озбиљан проблем са контролом Лукшића, указује и састанак Ђукановића и Кривокапића који је одржан синоћ у Подгорици, а био посвећен теми ”Лукшић”.

Подсјетимо да је замјеник предсједника НОВЕ и члан предсједништва Демократског фронта, Горан Даниловић, неколико пута јавно тражио од ДПС-а да се изјасне о носиоцу листе, односно кандидату за премијера. Из ДПС-а је стигла изјава да ће Мило Ђукановић бити носилац листе, док се о кандидату за премијера нису јавно изјашњавали, што је Даниловић коментарисао да је засад само извјесно да је ”Ђукановић носилац премијера”.

Ту околност, Даниловић је на свом фејсбук профилу коментарисао на следећи начин:

Та зар је могуће да актуелни премијер неће бити носилац политике? Неће ваљда гледати у леђа Милу Ђукановићу који се повукао јер је био кочница даљег интегрисања Црне Горе? Неће ваљда азербејџански Мило предводити европског Игора? Или, што би рекли аналитичари, неће Мило, отац нације и сметња интеграције, бити други? Који ће онда бити Светозар Маровић, јуначки сине“.