Прочитај ми чланак

Зукорлић и Скот о предстојећим изборима

0

Zukorlic i Skot-t

Носилац листе Бошњачке демократске заједнице Санџака (БДЗ) Муамер Зукорлић разговарао је у Новом Пазару са амбасадором САД у Београду Кајлом Скотом о питањима од значаја за политичке токове у Санџаку и Србији.

Амерички дипломата био је заинтересован за предстојеће парламентарне и локалне изборе у Србији, као и за очекивања листе коју предводи Зукорлић, наведено је у саопштењу БДЗ-а.

Амбасадора Скота, који је у Новом Пазару боравио са групом америчких дипломата, интересовале су и појединости око самог изборног процеса, са посебним освртом на могућности злоупотребе на изборним местима.

Саговорници су размотрили могућности утицаја ове листе на будућу извршну локалну и републичку власт, као и евентуално учествовање у тој власти.

Зукорлић је нагласио да је веома важно да се изборни процес спроведе фер и коректно, те да се коначно стави тачка на уобичајену крађу гласова у Санџаку како би грађани и добили представнике у складу са својом изборном вољом.

Током састанка су америчке дипломате упознате са суштином изборног програма БДЗ Санџака, са напоменом да тај програм има за циљ дугорочну ревитализацију унутарбошњачких односа као и ревитализацију међунационалних односа у Србији и региону.

 

РТС