Прочитај ми чланак

ЗОРАНА БРАНИ ТАКСИСТЕ CarGo нелегално послује!

0

Компанија ЦарГо нелегално превози путнике и остварује профит упркос томе што је регистрована као непрофитно удружење грађана, рекла је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић. Она је истакла да ЦарГо представља нелојалну конкуренцију на тржишту.

Михајловић је за ТВ Хепи рекла да је Министарство саобраћаја поднело две кривичне пријаве против удружења CarGo и да очекује да и остале институције спроведу мере из својих надлежности.

Фото: Н.С.

„Министарство државне управе и локалне самоуправе треба да провери рад удружења, Министарство трговине апликацију и рекламирање компаније, судови свој део посла, инспекције рад на терену. Нисам заговорник ни таксиста ни ЦарГоа, већ поштовања закона. Финансијерима и онима који подржавају ЦарГо поручујем да замоле компанију да се региструје и ради у складу са законом“, рекла је министарка.

Коментаришући протесте таксиста, Михајловић је казала да блокаде не доносе никоме ништа добро и изазивају гнев грађана и да очекује од надлежних институција и њихових инспекција да ураде свој део посла и спрече нелегалан превоз путника.

„Министарство саобраћаја припремило је Закон о превоз путника у друмском саобраћају који је усвојила Влада, потписала га Ана Брнабић, изгласали посланици и на крају потписао и председник Републике. И сада имате једну компанију која каже да неће да поштује закон, већ обавља делатност за коју није регистрована, нема лиценце нити лиценциране возаче и наплаћује услугу која је много нижа од цене коју је прописао град. То није тржишна утакмица, већ нелојална конкуренција“, казала је она.