Прочитај ми чланак

ЗНAТЕ КО ПОБЕЂУЈЕ? Кладионице избациле последње квоте пред председничке изборе

0

Најновије кладионичарске квоте кажу да је подршка порасла Луки Максимовићу Белом и Бошку Обрадовићу, Вучић и даље апсолутни фаворит.

Од како је „Блиц“ пре девет дана објавио очекиване проценте гласова председничких избора према листи кладионице „Моцарт“ која је за прошле парламентарне изборе најбоље проценила резултате од свих истраживачких агенција, подршка Вучићу скочила је за више од два одсто.

Тако ова кладионица предвиђа да ће премијер имати 52 одсто гласова, док је у „Меридијану“ та граница још и виша и износи 53,6 процената.

Други фаворит је и даље Јанковић, с тим што му је проценат гласова опао за 0,4 одсто у односу на претпрошли уторак. Још већи пад забележио је, по букмејкерима, Вук Јеремић, коме је очекивана подршка мања за чак 4,5 процената у последњих недељу дана. На четвртом месту, према листама, и даље је лидер радикала Војислав Шешељ, који је такође изгубио 0,65 процената гласова.

ПРАТИТЕ СРБИН.ИНФО И НА ВАЈБЕРУ!
КЛИКНИ ОВДЕ!

Клађење до изборне тишине

Изборна тишина важи како за председничке кандидате и њихове штабове тако и за кладиоце. Наиме, све кладионице уплате на председничке изборе примају до вечерас у 23.55 сати.

Највеће изненађење избора требало би да буде Лука Максимовић, алијас Бели Прелетачевић, чије бројке су константно расле, па га сада „Моцарт“ види на 6,75 одсто гласова, док га је „Меридијан“ избацио са листе управо због те непредвидивости.

Према прогнозама, све више бирача стоји и иза кандидатуре председника Двери Бошка Обрадовића, који је сад на 3,05 одсто, а пре девет дана је био на 2,75 процената. Јачи ветар у леђа требало би да осећа и први човек покрета Доста је било, коме су букмејкери померили границу са 2,3 на 2,6 одсто.

Што се тиче осталих канидата, једино су се у „Моцарту“ осмелили да предвиде подршку Aлександра Поповића и Ненада Чанка. Представнику ДСС-а прогнозирају 1,25 одсто гласова, док су првог човека ЛСВ-а оставили на 0,75 процената. За Стаматовића није дата процена пошто је овај кандидат велика непознаница,у западној Србији ужива огромну подршку, но, тешко је одредити колико је познат у другим деловима српске државе.

Када је реч о излазности, у „Моцарту“ су границу ставили на 57,5 одсто бирача, док у „Меридијану“ дају могућност кладиоцима да играју по градовима. Излазност ће варирати од 44 одсто у Сенти до чак 77 процената у Чајетини,из које је председнички кандидат Милан Стаматовић.