Прочитај ми чланак

Значи, може Вучић – Мариника: Нећемо у власт с неким ко је против ЕУ

0

Потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић изјавила је да за ту странку није могуће учешће у власти или формирање заједничке владе са неким ко “Србију удаљава од Европе”.

„Не сматрамо да треба садејствовати у некој извршној власти са оним ко Србију жели да изолује“, рекла је Тепић за Н1.

Она је одговарала на питање како ССП гледа на позив посланика Александра Јовановића Ћуте да се „уједине лева и десна опозиција“, и рекла да техничка сарадња и сада постоји – и наставиће да постоји – са свима који могу да угрозе владајући режим.

„Свако ко је права опозиција, ко заиста ради на томе да се раскринка овај режим, и до сада смо сарађивали технички на томе“, казала је она.

Упитана да ли се Народна странка уклапа у опис некога ко “удаљава Србију од Европе”, рекла је да не жели да коментарише Народну странку, али да су они једно време били за ЕУ и можда поново промене одлуку.

Коментаришући обраћање председника Александра Вучића и премијерке Ане Брнабић, рекла је да је Вучић „поново обмануо јавност“ о изборима у Београду.

„ССП шеснаест месеци тражи изборе у Београду“, казала је Тепић.

Казала је да је врло једноставан начин да се до избора дође и да нису потребне никакве специјалне консултације.

За председника Вучића је рекла да „поново спроводи политику ‘Потемкинових села’“, и рекла да владајући режим „не гради, него се уграђује“.