Прочитај ми чланак

Живковић: Војводина треба да има широку аутономију „до граница државности Србије“

0

zoran-zivkovic

Председник Нове странке Зоран Живковић изјавио је да за ту странку нема дилеме да Србија треба што више да се децентрализује, а аутономија Војводине треба да буде широка „до граница државности Србије“.

„То није добра воља београдских власти, већ потреба. Свака нормална власт би тражила да се ослободи оних обавеза и дужности које су много боље и лакше за спровођење на локалу, односно на нивоу региона или покрајине“, казао је Живковић на оснивачкој скупштини Покрајинског одбора Нове странке.

 
 

Према његовим речима, за враћање аутономије Војводини највише је чињено у првим годинама након петооктобарских промена.

„Омнибус закон из 2002. године је највећи искорак. Касније власти нису учиниле ништа да се стање суштинске аутономије Војводине промени набоље, а то се односи и на промену Устава. Они кораци напред, начињени омнибус законом, нису утемељени у актуелни Устав Србије, и то мора да се мења“, поручио је Живковић, а пренела је данас Нова странка.

За председницу Покрајинског одбора изабрана је Тања Рогановић, досадашња председница новосадског одбора те странке.

Покрајински одбор још чине Драгана Стипић из Суботице, Ирена Тапавички из Зрењанина, Милена Бекседић из Панчева, Жељко Димовић из Сомбора, Драган Перић из Сремске Митровице и Миклош Дубињи из Врбаса.

(Бета)