Прочитај ми чланак

ЖЕСТОКА СВАЂА: Шешељ и Чеда се посвађали у Јутарњем програму због Легије

0

— Легија нема са ким да се дружи, и не може да додирне чланове своје породице, објаснио је Шешељ, на шта му је Чеда рекао, «иди онда код њега и остани тамо»

Гостовање председника Српске радикалне странке, проф. др Војислава Шешеља и лидера ЛДП-а, Чедомира Јовановића у Јутарњем програму на телевизији Пинк, изазвало је велику буру, а њих двоје су имали и оштру полемику.

Главна тема је био фестивал «Мирдита, добар дан!», који је представио савремену културну сцену Приштине у Београду, а отворен је пројекцијом филма «Брак» (Мартеса) у београдском Центру за културну деконтаминацију.

Лидер радикала и лидер ЛДП-а су коментарисали управо ову ситуацију, као и сам фестивал, а приликом дискусије, дошло је и до вређања. Чедомир Јовановић је рекао Војисилаву Шешељу да се налази на политичкој маргини, на шта му Шешељ није остао дужан.

Када је Чедомир рекао лидеру радикала како је у «његовом маниру» да пљује и вређа, Шешељ му је одбрусио, «ајде ћути сад мало».

Јовановић се питао како је могуће да се Шешељ у Хагу понашао као «брат најрођенији» према Бошњацима и Хрватима, а да овде у Београду хушка на рат.

На ту опаску, Војислав је прокоментарисао како је свим затвореницима, Хаг био заједнички непријатељ што их је у неку руку све и спојило. Након тога дошло је до размирице два лидера због Шешељеве посете Легији, на шта је Чеда рекао како ће му посета бити обезбеђена у љубавној соби.

— Примиће вас у љубавну собу, рекао је Чеда, на шта је Шешељ одговорио:

Чедо шта вам то значи? Немојте се спуштати на тај примитивизам. Ви сте одувек покушавали да глумите интелектуалца. Прво, Легија за 15 година робије, никада није имао право на ту собу. Легија издржава казну незаслужено под најригорознијим условима. Нема са ким да се дружи, и не може ни да додирне чланове своје породице, објаснио је Шешељ, на шта му је Чеда рекао, «иди онда код њега и остани тамо».