Прочитај ми чланак

Жесток сукоб Пајтића и Брнабићеве: Премијерка има искуства са вештачком оплодњом

0

Премијерка Србије Ана Брнабић и некадашњи лидер демократа и покрајински премијер Бојан Пајтић укрстили су "копља" на друштвеној мрежи Твитер, и то због светског стручњака, српског генетичара Миодрага Стојковића.

Наиме, Пајтић се осврнуо на Стојковићев одлазак из земље, али је „поткачио“ и премијерку.

– Отерали Миодрага Стојковића, па шта? Ту је Брнабићка. Ем је и она експерт из Америке, ем има искуства са вештачком оплодњом – написао је Пајтић.

Недуго затим, стигао је одговор Ане Брнабић, такође на овој друштвеној мрежи, па се расправа „захуктала“.

– Ово је твит једног професора, уз то еx-председника ДС. За ту странку Драган Ђилас је наговестио сумрак, а Бојан Пајтић је угасио светло. Лицемерје и неискреност (пре свега према себи самом). Ако још увек није у СзС, треба да се прикључи. То су те вредности – одговорила је Брнабићева.

Међутим, ту није био крај, јер је Пајтић реплицирао. Он је премијерку поново назвао кривцем, али и „курсисткињом“.

– Ово је твит једне курсисткиње забринуте за ДС. Због твог односа и односа твоје полуписмене банде Србију је напустио један од водећих светских стручњака у области вантелесне оплодње. Битно је да си се ти остварила као родитељ, остали нека траже Стојковића по Харварду – одговорио је Пајтић.

Очекивано, у расправу су се упустили и други твитераши, од којих су неки кудили, а неки бранили Ану Брнабић. Она је, пак, одговорила само некима.

– То су вредности у чије време се нису организовали батинаши ни да се радикали премлаћују и застрашују. То су вредности где се жене поштују као равноправне саговорнице. Мислим да нити на једном месту у земљи не постоји уважавање жене као у ДС – написала је једна учесница у расправи.

Да ли је очекивала или не, ова твитерашица је добила одговор од премијерке Србије.

– Сигурно. То овај Пајтићев твит управо показује. Уважавање жена и уважавање различитости – навела је Брнабић.

Ову расправу није пропустила ни социолошкиња и бивше посланица Весна Пешић, иначе активна твитерашица, која је имала и сугестију и питање за Брнабић.

– Маните ви њих, него које су ваше вредности? – упитала је она.