Прочитај ми чланак

ЖЕЉА БИВШИХ СРБА: Доналд Туск уместо Маршала Тита

0

NATO-zloupotrebe-ucenuka-03

Европска унија одавно покушава да узме под своје „будно окриље“ све бивше републике Југославије које је после Другог светског рата скупио и ујединио Тито. После његове смрти и трагичног распада СФРЈ (уз подршку САД и Немачке) „васпитавање“ нових балканских држава је преузео на себе Брисел.

Прво су у ЕУ примљене Словенија и Хрватска, док се за полагање „европског испита“ припремају Црна Гора, Македонија, Србија и Босна и Херцеговина.

При том су се доскорашњи бруцоши у тренутку претворили у „солидне менторе“ који својим суседима дају специјалне часове. У Будви, на самиту „Брдо-Бриони процес“ главни „наставник“ је била госпођа Колинда Грабар-Китаровић, нови председник Хрватске. Она је бившим „југословенским друговима“ обећала да ће, уколико буду марљиви ђаци и буду испуњавали препоруке Беле куће и Брисела, сви они бити примљени у „велику европску породицу“ која се зове „Европска унија“.

Наравно, до тога не може да дође одмах, већ постепено. Загреб и Љубљана ће помагати и уколико буде потребно, одређеним људима ће „шапнути на увце“ коју реч. Јер госпођа Грабар-Китаровић има квалитетне везе у Вашингтону и Бриселу, где је радила не само годину дана. У крајњем случају, она ће за помоћ замолити самог председника ЕУ Доналда Туска и генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга. Такве могућности су одушевиле лидере који су се нашли у Будви. Посебно је био срећан председник Црне Горе Филип Вујановић. У његовој земљи за сада само 38% становништва подржава ступање у НАТО и нешто мало више у ЕУ.

Уколико им помогну комшије Хрвати рекло би се да ће Подгорица моћи брже од осталих „кандидата“ да убеди сопствени народ да је „хитна евроинтеграција“ неопходна. А они други – Срби које је НАТО пре 16 година бомбардовао, а затим им окупирао Косово и Метохију, одмах ће да забораве „Милосрдног анђела“. Јер амнестираним народима се најлакше управља. Баш то данас жели да постигне Вашингтон. ЦИА и Пентагон никада нису крили да желе да се заувек настане на Балкану, а ЕУ и НАТО ће им само мало помагати да то и остваре.

У Будви су лидери Србије, Црне Горе, Македоније, Босне и Херцеговине закључили да треба да се организује састанак са Доналдом Туском. И уопште није искључено да ће председник ЕУ да се сложи са тим предлогом. До 1980.године на Балкану је вођа свих „братских народа Југославије“ био Хрват Јосип Броз – Тито. Тридесет пет година после тога на његово место хоће да позову етничког кашуба (тј. померанца) Туска. Ново време, нови политичари и модни тренд под називом „евроинтеграција“.

Извор: fsksrb.ru – Борис Степанов