Прочитај ми чланак

Зеленовић: Вучић није смео да оде у Црну Гору јер је разоткривен

0

Председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић изјавио је данас да Вучић није смео да оде у Црну Гору јер је разоткривен и да је пропао његов план да у договору са Ђукановићем прикупља јефтине политичке поене на штету слободе права на вероисповест православних верника, припадника Српске православне цркве.

„Свима је јасно да је закон о такозваним верским слободама у Црној Гори усвојен уз подршку режима из Београда. Дакле, Вучић се сагласио са отимањем имовине Српске православне цркве. Тек након усвајања овог антицивилизацијског закона Вучић је почео да лије лажне крокодилске сузе у покушају да од јавности сакрије да је све урађено у очигледном договору са Ђукановићем.“ – нагласио је Зеленовић.

„Александар Вучић и Мило Ђукановић су лице и наличје једне политике иза које стоји само један циљ: неконтролисана лична власт. Позивам све актере на мир и уздржаност, а власт у Црној Гори да спорни закон неодложно стави ван снаге и сва отворена питања реши у дијалогу са Српском православном црквом.“

„Председника Србије позивам да прекине са медијским пироманским играма које могу изазвати несагледиве последице. Надам се да ће му лекција коју су му одржали СПЦ и народ у Црној Гори бити довољна. Његово присуство није пожељно’ – закључио је председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић.