Прочитај ми чланак

ЗБОГ РУСКИХ „НОЋНИХ ВУКОВА” другосрбијанци „ударили“ по Бошку Обрадовићу и Дверима

0

Социјолог Весна Пешић, политички аналитичар и професор историје и политике Флоријан Бибер и народна посланица, из редова Демократске странке, Гордана Чомић су на друштвеним мрежама напали лидера Двери, Бошка Обрадовића, због његовог боравка у Москви и контаката које је тамо остварио.

У Москви, током прославе 10 година од увођења у трон патријарха московског и све Русије г. Кирила  делегација Двери, (народни посланици Бошко Обрадовић и Иван Костић) имала је сусрет за многим значајним људима из друштвеног живота Русије: шефом дипломатије Сергејем Лавровим, познатим руским телевизијским новинаром и политичарем Алексејем Пушковим,  попадијом и мајком шесторо деце која се налази на функцији омбудсмана за права деце, Аном Кузњецовом, митрополитом Тихоном Шевкуновим, аутором чувене и у Србији веома читане књиге „Несвети а светиˮ, као и са легендарним вођом „Ноћних вукова” и великим пријатељом Срба, Александром Залдастановим.

Ти сусрети су, међутим, међу неким другосрбијанцима дочекани са ирационалном мржњом.

Тако је Весна Пешић на свом Твитеру том приликом написала:

„Видела сам твит Бошка Обрадовића и добро ми дошло да блокирам све фашисте који га лајкују.
Он је већ на блоку годинама. Према њему је Шешељ фаца и остала стока.”

У свом ставу, према лидеру Двери Весна Пешић није усамљена.

Слично је реаговао и политички аналитичар и професор историје и политике Југоисточне Европе и директор Центра за ЈИЕ студије на Универзитету у Грацу, Флоријан Бибер, који је коментарисао српску опозицију због твита лидера Двери Бошка Обрадовића.

Обрадовић је на свом твитер налогу окачио фотографију са Александром Залдастановим, вођом „Ноћних вукова“, током боравка у Москви.

„Са Хирургом, легендарним вођом Ноћних вукова и великим пријатељем српског народа. Хвала ти за лекцију како се брани Отаџбина, патриотски васпитава омладина, воли своја Црква и памте национални хероји. Видимо се поново у Србији!“, написао је Бошко Обрадовић.

На тај његов твит је професор је написао:

„Све док су Двери део опозиционе коалиције у Србији, она има озбиљан проблем кредибилитета”, написао је Флоријан Бибер .

И посланица Демократске странке Гордана Чомић написала на друштвеној мрежи Твитер да су Двери национал-социјалисти, односно нацисти.

Чомић је одговорила на твит званичне странице Двери, истакавши да присталице те политичке организације гаје идеје национал-социјализма и да њихова уверења немају везе са демократијом.

Бошко Обрадовић, нити странка Српски покрет Двери, поводом овога се засада нису оглашавали.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!