Прочитај ми чланак

ЗАТВОРЕНЕ ГРАНИЦЕ Француске: Вучић морао у Париз по инструкције у вези Космета

0

Власт у Француској је "зацементирала" границе за СВЕ због корона вируса. Ипак, Макрон је упркос томе позвао у Париз Александра Вучића на хитан састанак, а председник Србије је за сада прокоментарисао само да је "централна тема разговора је Косово и Метохија".

Шта председник Француске има тако хитно на уму у вези јужне српске покрајине, сазнаћемо наредних дана из режимских медија и спинова режимских кадрова.

Фото: Прес служба Председника Србије

 

Оно што знамо је да Макрон за Вучића организује ручак (а сигурно и ноћење с доручком јер је одлетео у Париз чак 24 сата пре тог ручка).

“Разговараћемо о много важних ствари, ово је наш 11. сусрет. Маркон је један од најважнијих светских лидера и искрени пријатељ Србије, а његова посета Србији 2019. године била је од историјског значаја за наше односе и од тада наша политичка и економска сарадња имају само узлазни ниво”, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Вучић је рекао да Француска жели до 2022. године, када ће преузети председавање том унијом помаке по питању Косова и Метохије (Косово подржава и признаје искључиво као независну државу).

„Бићу врло искрен и отворен и говорити са председником Француске“, казао је он.

По питању уласка Србије у ЕУ, Вучић је рекао да ће бити промењен систем уласка земље у ту заједницу?!

Колико се Макрону жури по питању Космета, показује и чињеница да је упркос огромним проблемима у земљи (масовни протести због скандалозног закона на штету безбедности, слобода и права народа, као и корона диктатуре, лош је одзив за вакцине…) и упркос томе што је потпуно затворио границе и поново успоставио карантин, зове хитно Александра Вучића да разговарају и ручају у сред корона светске пандемије када су обустављени готово сви мађудржавни састанци и форуми.