Прочитај ми чланак

ЗАТО „ШТЕЛУЈЕ ГЛАСОВЕ“ ЗА ВУЧИЋА Ковачевић месечно прима скоро пола милиона динара

0

Директор Републичког завода за статистику Миладин Ковачевић, иначе познат као човек који "штелује податке" за Вучића, месечно прима скоро пола милиона динара!

Ковачевић, који је је по овом послу познат још из периода Милошевићеве власти, према извештају Агенције за борбу против корупције, има пет плата, па не изненађује зашто, иако је стекао услов за пензију, и даље жели да буде у „радном односу“.

Наиме, плата директора Републичког завода за статистику, према извештају који је поднео 3. јануара 2019. године, износи 186.000 динара, а прима је од 19. септембра 2015.

Од Народне банке Србије, пошто је члан савета гувернера од 20. новембра 2015. године, прима месечно 143.000 динара. Исте године, Ковачевић је постао члан Републичке изборне комисије, 17. новембра, па и за овај посао добија месечну плату која износи 90.000.

Међутим, ово није све, јер је директор Републичког завода за статистику и члан редакције научно-истраживачке делатности за сврхе часописа „Макроекономске анализе и трендови“ на Економском институту, па за овај ангажман добија 35.000 динара сваког месеца, и то од 1. јануара 2004. године.

На истом институту има звање и научног саветника у научно-истраживачкој делатности, и то од 2001. године, па и за овај ангажман добија 30.000 динара двомесечно.

Када се узму у обзир све ове информације које су јавно доступне на сајту Агенције за борбу против корупције, не чуди чињеница зашто је Ковачевић спреман да смањи број незапослених у Србији за 200.000 у једном дану, али и прикаже 800.000 незапослених мање од стварног броја. Не чуди ни зашто је директор Републичког завода за статистику спреман да на меморандуму ове државне фирме изда саопштење у којем користи, мало је рећи улични речник, и у којем наводи „да су добри резултати Србије изазвали реакцију и фрустрацију редовних негативаца и нарикача из кругова економских аналитичара“.

Сасвим логично је да он жели своју „паралелну стварност“ у којој доминира „штеловање гласова и података“ да сачува, јер од ње, судећи по извештају Агенције за борбу против корупције, има озбиљну материјалну корист, и то сваког месеца!