Прочитај ми чланак

ЗАХВАЛИЛИ СЕ НА ПОДРШЦИ: Лидери Двери-ДСС заједно са Пајтићем и Радуловићем

0

Коалиција Двери-ДСС је успела да се пласира у парламент, рекла је вечерас председница ДСС-а Санда Рашковић Ивић.

Фото: Србин.инфо

Фото: Србин.инфо

Рашковић Ивић је рекла да су вечерас у том штабу одгледали Вучићеву конференцију, кога је назвала „премијером у оставци“.

-Можемо да кажемо да је Вучићу ова памет и ово искуство, а да је 24. април, не би крао. Он је успео да уједини опозицију против изборне крађе. И поред крађе и сатанизације од 24. априла до данас, ми смо постигли огроман успех. Вучић није у праву када каже да је свуда победник. То није тачно. Ми смо победници ових избора – навела је она и додала да се види „нови брак између напредњака и радикала“.

– Суштина ових извора је горак укус за целу Србију. Имаћемо владу и премијера која нема легитимитет јер је утемељена на крађи – навела је Рашковић Ивић.

Лидер Двери Бошко Обрадовић навео је да је та коалиција на поновљеним изборима освојила 1.998 гласова, односно 25 одсто.

– Хвала грађанима. Данас смо сви освојили више, него што смо освојили сви 24. априла. Грађани су рекли да они желе да одлучују. Опозиција је знатно ојачала у протеклих десетак дана. Вучић током читања резултата није поменуо Ужице, где нас је добио за само 16 гласова, нити да смо победили на изборима на Новом Београду, где смо са опозиционим странкама овде присутним, освојили више од 50 одсто – рекао је Обрадовић.

Лидер покрета „Доста је било“ Саша Радуловић рекао је да има два поруке за премијера.

– Прва порука је: крађа и манипулација се не исплате. Изборна воља грађана мора да буде застићена и зато смо позвали наше гласаче да подрже коалицију ДСС-Двери. То није глас за коалицију, то је глас за поштовање изборне воље грађана. Друга порука за премијера је: у лажи су кратке ноге. Кључна ствар коју смо урадили данас је била организована и чврста контола бирачких места – рекао је Радуловић и додао да је ово почетак краја Aлександра Вучића, који, како је рекао има само 93 мандата.

Лидер ДС-а Бојан Пајтић навео је да то што је резултате поновљених избора саопштио Вућић, а не РИК показује непостојање институција.

– Данас је парламент добио јшс две опозиционе групе у парламенту и ово је победа пре свих оних који желе слободну, демократску дрзаву. Разлике између нас постоје и постојаће, спорићемо се око тога, али се нећемо спорити око права гласа, правне сигурности и због тога ми је драго што су грађани препознали да се боре за принцип – рекао је Пајтић.

Одговарајући на питање новинара зашто вечерас нема представника СДС и ЛДП, Радуловић је рекао да су се они борили за сопствени цензус који су прешли и да због тога нису били ту, док је Рашковић Ивић навела да су се чули и честитали једни другима.