Прочитај ми чланак

Захарова: Запад прижељкује Мајдан у Србији и на Балкану

0

Сваки народ треба да штити свој суверенитет на свим нивоима, поручила је портпаролка руског Министарства спољних послова

Запад има огромну жељу да се у Србији и на Балкану догоди Мајдан, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући ситуацију у Србији након избора.

Како је навела, последњих година у Србији, али и шире гледано, на Балкану, спроводе се „Мајдан“ сценарији у циљу наметања воље Запада.

„Сви ти наводни митинзи, нису никакви митинзи него просто извођење људи на улице како би се остварили циљеви који нису у складу са демократским процесима и у циљу промовисања западних интереса уз помоћ антиуставних средстава који противрече унутрашњим законима. Све то говори да Запад има огромну жељу да се на Балкану спроведе Мајдан, а чему то води најбоље се види на примеру Украјине“, поручила је.

Према њеним речима, Срби и Србија ће све решити сами.

„Срби ће све решити сами, јер они виде докле је Запад довео Украјину и многе друге земље и одлично памте шта је Запад радио самој Србији и другим балканским државама. Сваки народ сваке земље треба да штити свој суверенитет на свим нивоима и то треба да буде став грађанског друштва – заштита суверенитета и националних интереса“, нагласила је.

Она је додала да су руски посматрачи учествовали и пратили изборе у Србији и закључили да су бирачи изразили своју вољу у складу са законом.

„Учествовала је Посматрачка мисија Интерпарламентарне скупштине Заједнице независних држава, делегација руске Централне изборне комисије као и експерти Министарства спољних послова наше земље и закључили да су бирачи изразили своју вољу у складу са законом и међународним стандардима“, казала је Захарова и поновила резултате гласања, напоменувши да то говори довољно.