Прочитај ми чланак

ЗА ДАЧИЋА? Мића Јовановић открио: Палма за бившег министра подводио певачицу!

0

"Био сам на десетак прослава које је организовао Драган Марковић Палма и готово увек су се дешавале исте сцене - након фајронта би одабрана екипа одлазила у собе са девојкама које је Палма доводио. Чак сам присустовао и сцени кад је један бивши министар, високи функционер СПС-а, тражио од Палме да му распореди певачицу бенда који је свирао у његовом омиљеном клубу 'Тигар'", рекао је Мића Јовановић, за портал Нова.рс, тако настављајући причу о журкама које су се годинама организовале у Јагодини.

foto: Jedinstvena Srbija

 

Оснивач Мегатренда наводи да су међу званицама на прославама Драгана Марковића Палме редовно били људи из државног врха.

– Као пасивни посматрач био сам на отприлике десетак прослава које је организовао Драган Марковић Палма. Виђао сам државне и општинске функционере, као и Палму, док заједно са девојкама одлазе у те посебне собе. Палма нам је показивао како те просторије изгледају, то је као прави бордел – наводи он, а затим описује шта се конкретно дешавало.

– Својевремено сам присуствовао једном општенародном весељу које је Палма уприличио у свом омиљеном ресторану „Тигар“ с намером да подмити становнике Јагодине. Ту су били буквално сви. То је било око 2010. године и сећам се да је била жива музика. Тада је један високи функционер СПС-а, бивши министар, рекао како му се допала певачица бенда који је свирао те вечери. Онда је Палма позвао ту жену да дође до нашег стола и готово да јој је наредио да буде с њим те вечери. Они су касније отишли у једну од соба и тамо су се задржали нешто мање од сат времена. За то време бенд није свирао. Ако то није подвођење, шта јесте – поручује Јовановић за Нова.рс уз напомену да је на тој прослави било још људи из тадашњег државног врха.

Оснивач Магатренда истиче да се једна женска особа увек појављивала на Палминим журкама, те да је он, након извесног времена, почео да сумња да је у питању организаторка прослава.

– Она ради у том клубу „Тигар“ где се све догађало. Не знам шта тачно ради, али претпостављам да је учествовала у организацији прослава. Оно што сигурно знам то је да је она Палмина миљеница.

На питање због чега до сада није говорио о томе шта се догађало на журакама које је организовао Марковић, Јовановић је одговорио да то није пријављивао јер је био веома везан за СПС.

– Од почетка сам био део те партије. Мој покојни отац је био од 1937. члан Комунистичке партије Југославије и ја сам буквално прогледао са том идеологијом. Било ми је глупо да денунцирам своје партијске другове. А зашто сада ово радим? Сигурно није због пара, јер сам већ толико зарадио да мене не може нико да поткупи. Морам да нагласим да ме нико није врбовао и да сам решио да проговорим, јер ми се згадило да слушам Палму како се размеђе и лаже – поручује он.

„Спреман сам да идем на полиграф“

Јовановић се осврнуо и на Палмине наводе да је лагао кад је говорио о подвођењу девојака на прослави педесетог рођендана првог човека Јагодине.

– Палма је изрекао гомилу лажи претходних дана. Прво је слагао да није организовао журке, а затим је покушао лажима да демантује моју изјаву о подвођењу девојка на прослави његовог педесетог рођендана. Пошто је Марковић јавно питао како је то могао да уради пред 200 званица, објаснићу вам на који начин се то догодило: Наравно да није то урадио за време трајања главне прославе, већ је сачекао фајронт и да се обичан народ разиђе. Тек након тога би се та његова одабрана екипа повукла с девојкама у посебне просторије – наводи Јовановић, истичући да нема никакве односе са лидером Странке слободе и правде, Драганом Ђиласом.

– Палмина друга лаж је била да сам тражио од Ђиласа 35 хиљада евра да бих рекао шта се дешавало на његовим прославима. Немам добре односе са Ђиласом, напротив, наши односи су веома лоши. Он је користио сваку прилику да облати мене и Мегатренд. Ја нисам у пријатељским, већ у непријатељским односима са Ђиласом – напомиње Јовановић.

Додаје да је спреман да прихвати Палмин предлог и да оде на полиграфско тестирање.

– Марковић је позвао мене и Ђиласа да одемо на полиграф. Ја то прихватам, јер све што говорим је стопроцентна истина. Међутим, волео бих да одмах иза мене и Палма оде на детектор лажи и да му прво питање буде да ли је организовао развратне журке са малолетницама и да ли их је подводио – закључује Јовановић.