Прочитај ми чланак

Вулин: Србија никада неће признати независност Косова

0
Фото: Драган Станковић

Фото: Драган Станковић

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас у Косовској Митровици да је Косово и Метохија простор под управом медјународне заједнице и да Србија није и никада неће признати самопроглашену независност Косова.

Реагујући на изјаву косовског министра за евроинтеграције Бесима Ццолакуа да се српско признање Косова подразумева и да то показују договори из Брисела, Вулин је поручио да Косово није независно и да Србија неће признати косовску независност.

Нисте независни. Држава Србија неће признати никакву независност Косова и Метохије, за нас је ово простор под управом Медјународне зјаеднице у складу са Резолуцијом 1244 СБУН и никако другачије”, поручио је Вулин.

Пробајте да донесете и један кључни закон а да за то не добијете подршку Београда, каква је то независност о којој морате да преговарате у Бриселу, упитао је Вулин и поручио властима у Приштини да се не играју, плаше и не збуњују народ.

Оваквим понашањем и оваквим изјавама које служе за дневно-политичке сврхе само се отежава ситуација, оценио је Вулин и нагласио да власт у Србији није дужна да учествује у дневно политичким играма Приштине и да неће учествовати у таквим играма.

(Танјуг)