Прочитај ми чланак

Вулин и Стефановић се нису само сликали, већ и дружили с криминалцима

0

Да осуђивани вођа навијача "Рада" Владимир Ковцачевић Ковач није близак само са актуленим министром полиције Александром Вулином, са којим се срдачно фотографисао на Бирфесту, већ и бившим Небојшом Стефановићем, потврдио је снимак из једног кафића, који је јуче обајвио портал Директно. На снимку се јасно види како Ковачевић прилази Стефановићу који седи за столом са бившим председником Фудбалског савеза Славишом Кокезом, поздравља се, а потом на увце размењује неколико речи, пре него што седа за други сто, и то у друштву вођа навијача "Забрањених" Ненад Алајбеговић званог Алибег и Милоша Шушиловића Костића.

Колекција фотографија лица осуђених за најразличитија кривична дела са министрима у Влади Србије, сваким даном је све већа, а ускоро би, по свему судећи, могао да се направи и албум са сличицама. Везе државе и хулигана одавно је позната, јер независни медији годинама уназад на то указују, али је у последње време кренула и „поплава“ фотографија министара и криминалаца. Међутим, и поред све више афера, Влада Србије чини се да је постојана, а све захваљујући једном човеку, који још увек „никог није дао“.

FOTO: Ministarstvo odbrane

Наиме, портал Директно јуче је објавио видео снимак који је највероватније настао 27. новембра 2019. године на коме се виде двојица функционера СНС, актуелни министар одбране, а тада полиције Небојша Стефановић и бивши председник ФСС Славиша Кокеза, како се поздрављају, а потом и разговарају са вођом навијача „Рад“ Владимиром Ковачевићем Ковачом.

Директно је пренео и да није Ковач једини који је био у непосредној близини двојице напредњака, већ је у друштву Ковача био и Ненад Алајбеговић звани Алајбег, вођа „Забрањених“ и Милош Шушиловић Костић, такође навијач из „Забрањених“.

Сва тројица, прекршили су закон укупно 91 пут, а дела која за која су осуђивани крећу се од тешке крађе, тешке телесне повреде, изазивање националне, верске и расне мржње и нетрпељивности, изазивање опште опасности, напад на службено лице у вршењу службене дужности, насилничко понашање, спречавање службеног лица у вршењу службене дужности, дела везана за оружје па све до разбојништва, трговина дрогом, изнуда али и покушај убиства.

Претходно, садашњи министар полиције Александар Вулин сликао се на Бир фесту такође са Ковачом, а оправдање јавности које је министар понудио јесте да са њим свако може да поразговара али и да се фотографише. Са друге стране, Ковач је наводно у полицији рекао да је случајно срео министра Вулина и пожелео да се фотографише са њим.

Јуче је и „Недељник“ објавио фотографију Вулина са Стеваном Холићем, сарадником власника имања „Јовањића“, који се налази на оптуженичкој клупи Специјалног суда као припадник групе која је производила марихуану.

 

 

И док фотографије испливавају, а свудећи према свему досадашњем и тек ће, власт се прави „луда“ и игра на карту да „сваког чуда три дана доста“. Колико још афера мора да се догодила да би Влада Србије пала, а неко преузео одговорност за своја дела, остаје да се види.