Прочитај ми чланак

Вукадиновић искључен из посланичког клуба ДСС-а

0

Председниšтво Демократске странка Србије донело је одлуку да се из посланичког клуба ДСС-а у Скупšштини Србије искључи посланик Ђорђе Вукадиновић и захтева да врати посланички мандат, саопштено је из те странке.

đorđe vukadinovic M_8

Председништво наводи да је ову одлуку донело имајући у виду да „Вукадиновић води отворену кампању против ДСС-а, износећи лажи о њеној сарадњи и политичком приближавању владајућим странкама, очигледно незадовољан доследним непристајањем ДСС-а да се стави у функцију западних интереса, било ко да их спроводи“.

У саопштењу ДСС-а се наводи и да је Вукадиновић приступајући посланичкој групи ДСС-а преузео обавезу да заступа њене ставове, а уместо тога у дужем периоду заступао је личне, странци потпуно супротне ставове и тиме јој нанео штету.

ДСС подсећа и да се Вукадиновић на изборној листи ДСС-а нашао као нестраначка личност која се залагала за формирање блока патриотских странака и национално одговорну политике.

„Данас је, међутим, своју енергију усмерио узалудном покушају да ДСС приведе процесу окупљања еврофанатичних опозиционих странака у сукобу са актуелном влашћу и трагању за заједничким председничким кандидатом“, истиче ДСС.

Посланици ДСС-а задужени су да одлуку Председништва одмах спроведу, наводи се у саопштењу.