Прочитај ми чланак

Вукадиновић: Ако ми се нешто деси одговорни су Вучић и Вулин

0

Главни уредник портала Нова српска политичка мисао и политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић оценио је да претње смрћу које је добио од Симе Спасића нису његова индивидуална акција, већ да је у питању "удружени злочиначки подухват".

Вукадиновић је 25. новембра добио претње смрћу од Спасића због текста објављеног на његовом порталу, а према његовим речима, он никада није имао никакав лични сукоб са Спасићем и додао да се нису познавали.

– Осим можда оних сцена приликом уласка и изласка из Скупштине или неких скупова и окупљања опозиционих, где је он био, такорећи, дежурна икебана са оним мегафоном – казао је Вукадиновић.

Фото: Принтскрин Youtube

 

Он је истакао да се Спасић јавио десет дана након објављивања текста, који је портал „Нова српска политичка мисао“ заправо само пренео са другог портала.

Вукадиновић је додао да је након претњи Спасића упутио на институције.

– Демантија, жалбе, тужбе ако се осећа повређеним и ако сматра да је доживео душевну бол, постоје судови и инстанце којима се може обратити – рекао је Вукадиновић.

Он је оценио да „нема дилеме да је Спасић нечији мегафон“, као и да „нема дилеме чији је мегафон“.

– Да будем још конкретнији. Нека рука из власти, или блиска власти води господина Спасића, води га по овим манифестацијама и скуповима опозиције који ја и ви (медији), као људи који су професионално заинтересовани и професионално пратимо активности опозиције, не знамо сваки пут кад и где има нека манифестација и окупљање представника опозиције. Али господин Симо Спасић зна – и ту је, готово по правилу – рекао је Вукадиновић.

Истакао је да се нада да ће тужилаштво прегледати позиве које је Спасић имао непосредно пре слања претећих порука.

– Господин Спасић и његове претње су само врхунац тог екстремног понашања, говора мржње и сад све директнијег насиља које није само вербално и ментално, већ постаје и претња животу онима који сметају, не господину Спасићу, то је моја поента, него некима из власти – казао је уредник портала Нова српска политичка мисао.

– Тема ове конференције јесте заправо насиље у јавном, медијском простору. Господин Спасић и његове претње су само један врхунац и један екстрем заправо тог екстремног понашања, говора мржње и сад све директнијег насиља, који није само вербално и ментално, него постаје и директно угрожавање и претња животу онима који сметају – не господину Спасићу, већ некима из власти – рекао је Вукадиновић.

– Из тога отворено морам да кажем да ћу, свестан импликација тога што говорим, ако ми се догоди нешто у смислу ових претњи господина Спасића, одговорним за то сматрати Александра Вучића и Александра Вулина. Александар Вучић и Александар Вулин су на неки начин, или по функцији на разне начине одговорни (не улазим у колико лично) за испаде, понашање и деловање Симе Спасића – упозорио је Вукадиновић.

Оценио је да му се претило због честих критика власти и истакао да он од тога неће одустати.

– Ја нећу одустати од својих јавних иступања и деловања, нити овог покушаја да дам свој скромни допринос неком малом хигијенском рашчишћавању српске медијске, јавне и политичке сцене – нагласио је Вукадиновић.

Додао је и да је крајњи циљ који би желели да постигну тужбом против Спасића да му се забрани да присуствује скуповима свих особа којима је претио и у прошлости, као и особама којима би потенцијално могао да прети.