Прочитај ми чланак

„Вучићу се жури на изборе, на јесен је у гадној ситуацији“

0

Председник Покрета слободних грађана (ПСГ) Сергеј Трифуновић оценио је данас да се председнику Србије Александру Вучићу жури да се одрже избори, одложени због пандемије, јер "ако дочека јесен без новог мандата, може да се нађе у гадној позицији".

– Ми ћемо пратити ситуацију која се значајно мења, емоција код људи је појачана, већа су и очекивања која не смемо да изневеримо. Разговараћемо и на тему бојкота, али прво у Покрету, онда са колегама из опозиције, па ће и јавност бити обавештена – рекао је Трифуновић за дневник „Данас“.

Коментаришући упозорења политиколога да ауторитарни политичари могу да искористе ситуацију са вирусом како би учврстили власт, Трифуновић је казао да „ако прилика ствара лопова, чини се и да ванредно стања ствара диктатора“.

– Очигледно је да Вучић готово оргазмично ужива кад прича о рату, смрти, дугим цевима, блокадама, непријатељима, чудима… Он верује да сада живи остварење својих снова. Међутим, да би их заиста остварио, недостаје му још један „детаљ“ који не зависи од њега – наша слобода – истакао је Трифуновић.

На питање да ли постоји мера усвојена у борби против коронавируса за коју може да каже да је добра, Трифуновић је одговорио да сигурно постоји, али да нема намеру да се одушевљава нормалним стварима јер, како је нагласио, Србија није прва земља у коју је дошао вирус и било је могуће учити на примеру других.

– Додуше, не знам од кога су научили да се корона убија ракијом и да жене могу у шопинг у Милано. Има и нормалних мера, али то им је посао. Ни мени нико не аплаудира зато што не заборављам текст у току представе – закључио је Трифуновић.