Прочитај ми чланак

Вучићу праве „златни мост“ да оптужи Русе за Бањску по моделу ЦГ „државног удара“

0

Да ли Александар Вучић планира да свој дебакл у манастиру Бањска свали на Русе по црногорском рецепту и баци све карте на Запад? Овакав закључак би могао да се донесе после данашњег медијског спина у домаћим прозападним медијима.

„Независни“ медији су усхићено данас пренели изјаве бившег председника Демократске странке Небојше Пајтића, који је за догађаје у манастиру Бањска оптужио – ни мање, ни више – Русију!?!

Он сматра да оно што се десило у околини манастира Бањска на северу КиМ, одговара само Приштини и Москви, те да је цео догађај могао бити изрежиран на тој релацији. У проблему је сада, сматра Пајтић, само председник Србије Александар Вучић.

Пајтићева „логика“ је да су Александар Вулин и Милан Радоичић „руски људи“, што наравно није тачно, већ његове изјаве представљају само појас за спасавање уставокршитељу Вучићу. Пајтићева „логика“ је да као Русима одговара да се изазове још једно жариште у Европи и скрене пажња с Украјине, што је спин који може да звучи логично само ретардираним особама.

“Кад се догоди неки инцидент који није случајан, већ је последица нечијег труда, увек се запитате коме је то у интересу. У овом случају свакако није у интересу Александра Вучића, зато што је након последњег покушаја дијалога у Бриселу, у очима Запада у односу на Куртија изгледао још и као конструктиван партнер. Зато мислим да ко год да је планирао овај догађај у Бањској, знао је да ће Вучић после тога имати дупли проблем: нарушен ауторитет међу својим бирачима и то што ће бити присиљен да престане да игра игру на две столице. Дакле, после овога што се догодило у Бањској, јасно је да ће се притисци Запада повећати и да ће очекивати да свом силином окрене леђа Москви”, каже пајтић у изјави за Нова.рс.

Немања Шаровић, лидер покрета Љубав, вера, нада, поставио је на Твитеру питање Небојши Пајтићу зашто аболира Вучића, зашто пере крв с његових руку и зашто Вучића џелата проглашава жртвом најближих сарадника.

Одговор на ова питања дао је Мирослав Паровић, лидер Народног слободарског покрета:

– Можда зато што се Вучићу прави „златни мост“ да оптужи Русе за дестабилизацију по моделу лажног државног удара у Црној Гори 2016.

Паровић је предложио и да због промењених околности сви из опозиције треба да све раније захтеве и иницијативе одбаце и сведу их на заједничко инсистирање на прелазној техничкој влади која би спровела независну истрагу о дешавањима у Бањској и функционисању српског сектора безбедности.