Прочитај ми чланак

Вучићу је време истекло

0

Miljan Damjanovic miting

Врло често ћемо у дискусији, препиркама међ` Србима чути да проблем нашег народа јесте заборав. Да смо нација која брзо заборавља. Да нам се баш због те чињенице несреће и несрећни режими дешавају. Сходно томе, можда баш због тога, десила нам се Српска напредна странка. Десио нам се Вучић!

У реду, немам ништа против што су Барон Минхаузен и Ганди из Бајчетине запливали у западне воде и преко ноћи проевропски еволуирали. Пре њих, Богољуб Карић нам је нудио зелену салату а несретни Гробар нам је нудио стиропол. Све је то циркус који нам се нуди, али зашто су насели на тај сценарио тј. ту представу? Појединци ће негирати „Ја, нисам“. Тако је, али већина је прогутала патку.

Тврдоглаво смо у јавности тврдили и доказивали да је Демократска странка створила напредњаке. Износили чињенице о спрези великих „пријатеља“ Ђиласа и Вучића. Њихов лажни ТВ дуел на Пинку је био врхунац ријалити програма. Позивали и прозивали јавност и тужилаштво да реагују на напредњачки криминал и њихову спрегу с криминалом и криминалцима (иако су тада, још, били званично опозиција). Упорно причали да ће напредњаци бити гори од демократа. Да су спремни и више да издају. Да ће наставити ДОСманлијску политику. Да заправо суштинске разлике између СНС и ДС и не постоје. На жалост, те 2012. смо били кажњени. Остали смо испод цензуса чак и критиковани што смо нападали опозицију (Вучића и Николића) а не Тадића. Критиковани што нисмо дали покајнику Томи подршку у другом кругу (тада су на улицама Београда  урликале Двери и СНС) против Тадића. Гандију из Бајчетине тада је стигла јавна подршка од  ДСС. И као што видите, све су то били актери који су створили и довели на власт напредњаке. Свако је имао подједнако важну улогу у том систематском процесу. Од оних који су им обезбедили финансије, власт у појединим општинама, медије, крађу мандата  до оних који су им дали подршку у умишљеној „искреној“ борби против, већ тада, отписаног Тадића. ДС, ДСС, Двери одиграле су своје битне роле у слабљењу СРС. Кратко и јасно, ДС (у кабинету покојног Микија Ракића) ствара СНС и обезбеђује медије и финансије, ДСС игра кључну улогу у Парламенту да нам отети, украдени мандати од стране Гробара не буду враћени а Двери упадају у причу између два круга председничких избора.

И онда финално лудило. Барон Минхаузен побеђује и узима власт на свим нивоима предизборном причом о борби против корупције. Он ће да хапси криминалце и лопове. Иза решетака ће завршити сви који су оштетили државу и државни буџет.

И сада, више година након тога, просто ми је смешан међусобни рат саопштењима између напредњака и демократа. Прозивке свакодневне, ко је већи лопов. Да, лопови су и једни и други, е сад ко је већи…?

Смешно, зар не?

Ево мало података о Вучићевој борби против криминала и корупције. Чисто подсећања ради.

По подацима Управе за трезор Републике Србије 2010. године на рачун предузећа „Правда пласман д.о.о“, чији је већински власник била Ана Стефановић, супруга министра Небојше Стефановића, општине Земун и Вождовац (напредњаци владали и владају) и јавна предузећа са ових општина, уплатили су укупно 637.731 динара. Сећате се тих Вучићевих новина. Дакле, општине којима су управљали напредњачки експерти финансирале су напредњачке новине. Вучићеве новине!

Даље…

Исте године, „борци против корупције и криминала“, Вучић и Стефановић, били су запослени у маркетиншкој агенцији „Профајлер тим“ а од општина Земун и Вождовац пребацили су средства овој агенцији у висини од  8.419.000 динара за годину дана. Уплате овој агенцији су настављене све до освајања републичке власти 2012. године. Наравно, ради се о вишемилионским свотама.

Сада, можемо да говоримо и нагађамо колико је тек велики Вучићев пријатељ Цане Жабац платио напредњацима своју слободу, колико је преко Мила Ђукановића давао за финансирање и долазак на чело државе СНС, колико је Мишковић Тому обасипао зелембаћима… Када су овако транспарентно оштетили државни буџет, замислите тек какве су варијанте, жаргонски речено, иза затворених врата правили с` својим пријатељима, тајкунима?!

Вучић је користио своју власт у Земуну и Вождовацу како би финансирао агенцију у којој су плате примали он и Стефановић, као и своје пропале новине. То је чињеница. Узгред, власник те агенције је Горан Веселиновић који се у годишњим извештајима СНС појављује као финансијер њихове странке.

Занимљиво, зар не?
Дакле, Вучићева владавина се, када су корупција и криминал у питању, не разликује ни најмање од било које претходне демократске. Није за џабе баш „најбољи“ кадар демократа, Горан Весић, изабрао Вучића. Има он њух за прљаве ствари!

Ко их је довео на власт, констатовали смо. Сада је време да их се решимо. Вучићу је време истекло.

Србију у сигурне руке!

Миљан Дамјановић, члан Председничког колегијума и председник Београдског окружог одбора СРС

(Ослобођење)