Прочитај ми чланак

„ВУЧИЋУ ДА КАЖУ ДА СЕ ВРАТА ЕУ зову независност Косова“

0

Не престаје да се коментарише посета Вучића Косову. Симић: Постигнут циљ, Срби охрабрени и уједињени. Шехоли: Вучић је требало да се извини за злочине.

Представник Српске листе с Косова Игор Симић каже за ТВ Прва да је посета председника Србије Косову Александра Вучића постигла свој циљ.

Foto: Tanjug/AP

„Величанствен дочек, након срамног понашања Албанаца у селу Бање, испунио је циљ. Посета је охрабрила Србе и потврдила колио Срби верују председнику Србије и колико је он фактор уједињења Срба“, казао је он.

На питање да ли инцидент попут оног у селу Бање, изазивају неспокој код Срба на Косову, пре свега оних јужно од Ибра, Симић каже да то пре свега говори о томе колико је заиста неопходно да се постигне компромисно решење управо због опстанка Срба на Косову, било где да живе.

Потпуно другачије мишљење има Фатмир Шехоли, аналитичар из Приштине који је дописнику ТВ Прва рекао би вучић, пре сваке посете Косову, требало да се саветује с људима који су реални, поготово када иде у Дренички крај, где су се догодили највећи злочини над албанским становништвом ’98. и ’99.

„Мислим да је добио одговор какав треба да добије и да без извињења не би требало да крочи тамо. Да ли су баркаде биле спонтано или не, Албанци су показали да имају капацитет да му се супротставе“, истакао је овај аналитичар.

На питање да прокоментарише поруку Вучића Србима с Косова да неће потписати независност Косова, Шехоли каже: „Ако Вучић неће да призна независност, у шта сумњам, али ако је на том путу, онда Србија треба да му каже, и на изборима и овако, да се врата ЕУ зову независност Косова.“
Према његовим речима, у Поглављу 35 пише да Србија треба да укине оно што пише аутономна покрајина Косово.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!