Прочитај ми чланак

ВУЧИЋЕВИ ЗОРАНА И РАТКО замајавају народ да заборави Рио Тинто, Винчу и Талибане

0

Режимски и још више тзв. нережимски медији се баве ових дана највише тиме шта су једно другоме рекли Вучићеви министри и СНС перјанице Зорана Михајловић и Ратко Дмитровић, да бисмо заборавили на горућа питања око Рио Тинта, канцерогеног дима из Винче и најављену инвазију талибана из Авганистана у државе Мини Шенгена.

Неприхватљиво је стављати жене на стуб срама и осуде због тога да ли су мајке ли не, да ли желе да рађају и колико деце желе да имају, поручила је председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић. Она је у саопштењу указала на бројне предсрасуде и родне стереотипе у друштву, истичући како о томе „говори и чињеница да би многи и данас у својим ставовима да врате жене у средњи век, када су биле угњетаване, без права и слобода“.

Фото: Н.С.

„Такве оптужбе бих очекивала од Вука Јеремића, лидера талибанског дела опозиције, али изгледа да талибански начин опхођења према женама у Србији добија још неке присталице“, поручила је Михајловић и нагласила да је важно да се клонимо сваког вида дискриминаторног, па и екстремистичког виђења положаја жена у друштву и да стварамо заједницу у којој ће жене, као и мушкарци, имати једнаке могућности да се развијају, напредују и живе.

Свака особа, било да је мушкарац или жена, има право да сама одлучи да ли ће имати децу и колико, сматра она и тврди да је задирање у нечије личне и приватне односе питање како елементарног неваспитања, тако и одговорности ако сте на јавној функцији.

Министар за бригу о породици и демографију Радомир Дмитровић претходних дана био је на мети критика јавности због изјаве о улози жена без деце у популационој политици која је оцењена као „увредљива“, а он је одбацио оптужбе тврдећи да је његова изјава „извучена из контекста“.