Прочитај ми чланак

Вучићева заветница ухваћена у лажи! (ФОТО)

0

Каже народна: Није мајка тукла Мују што се коцкао, него што се вадио!“ Зато, пре свега хвала Милици Стаменковски што је покушала детаљно да нам објасни да 580.000 динара колико је дала салону Yellow Sun за негу лепоте и тела, наводно дала за „ресторанске услуге“.

Очигледно је да Милица лаже када маше фактуром у покушају да одбрани неодбрањиво! Није рачунала да снимак који може да се заустави слика и утврди шта заиста стоји на „фактури“. Као датум промета роба и услуга, као и датум издавања рачуна наведен је 31. јул 2020. године! Можда је Милица заборавила, али избори су одржани 21. јуна 2020, тачно 40 дана пре издавања рачуна на који се невешто позива.

FOTO: Direktno.rs

ФОТО: Директно.рс

 

Извештај Агенцији за спречавање корупције, у коме су Заветници као трошак, у кампањи, навели 580.000 динара плаћених за услуге wellness и СПА YЕЛЛОW СУН доо, односи се на период од дана расписивања избора 10. маја 2020. године, закључно са даном њиховог одржавања 21. јуна 2020. Самим тим, фактура којом режимска Милица маше по режимским телевизијама, направљена месец и по дана касније, не може се односити на наводне трошкова Заветника током изборне кампање, нити се њом може оправдати новац дат wellness центар.

FOTO: Printscreen

ФОТО: Принтскрин

 

Да је посреди превара, говори и то што је на рачуну наведена једна ставка – „РЕСТОРАНСКЕ УСЛУГЕ“ и укупан износ од 580.000 динара. Свако од нас је некада био у ресторану или кафеу. Да ли сте икада добили, видели или чули за рачун на коме стоји „РЕСТОРАНСКЕ УСЛУГЕ“? Наравно да не.

Малопродајни објекти, не могу фактурисати никакве ресторанске услуге нити то могу имати на менију. Под ресторанским услугама, може се подразумевати на пример седење у ресторану, или одлазак у тоалет, међутим, такве ресторанске услуге се не наплаћују, нису у картама јела и пића које постоје у ресторанима, па се самим тим не могу наћи ни на фискалном рачуну.

Оно што се може и мора наћи на фискалном рачуну је конкретна роба која је продата са једничном ценом нпр. сендвич или кафа. Наравно, може се наћи и услуга као што је сређивање ноктића или масажица. Како год, у случају закаснелог рачуна којим Мица маше, код ње нема никаквог фискалног рачуна без кога свеже одштампани лист са „РЕСТОРАНСКИМ УСЛУГАМА“ ништа не вреди и сведочи само о томе да је онај који им је такав папир дао – не зна много о законима у складу са којима мора да послује као и да је, веома, веома брљив!

FOTO: Direktno.rs

ФОТО: Принтскрин

 

Да је Милица заиста куповала храну за бирачке одборе као што тврди, то би морала да купи на дан избора, па би и фискални рачун без кога било какав готовински рачун не важи, такође морао носити тај датум и на њему би морало бити наведено све што је купљено. Конкретно, 100, 200 или 5.000 сендвича, цена једног сендвича и укупна цена за сву купљену робу.

Још нешто, да ли вас стил Мице Заветнице у овом случају подсећа на некога? Зашто негира очигледно? Зашто тражи од нас да јој верујемо више него сопственим очима? Зашто бира на која ће питања одговорити а шта ће гурнути у страну? Зашто нам упорно понавља да у сваком салону у који уђе широм Србије фенирају бесплатно? Она је у потпуности усвојила манире свог председника Вучића који уместо да одговори на конкретна питања у вези са Вељком Беливуком, одговара контра питањем „Зар ви мислите да сам ја те људе убио“?

Према томе, Милице, не занима нас да ли те, како кажеш, фенирају џабе.

Зато нам, кад дођеш на своје редовно гостовање код Марића одговори на следећа питања:

– Да ли си платила 600.000 динара (5.106 евра) за дизајн једног предизборног плаката?

– Да ли си платила 1.058.291 динара (9.006 евра) за дизајн једног билборда?

FOTO: Direktno.rs

ФОТО: Директно.рс

 

– Да ли си за штампање једног билборда „Фотокопирници МБ“ платила 246.400 динара (2.097 евра) а за три комада 739.200 динара (6.291 евро?

– Којим новцем плаћате просторије у више од 100 градова и општина широм Србије?

– Зашто ни једне једине просторије Заветника нису плаћене у складу са законом и званично пријављене Агенцији за борбу против корупције?

– Како је могуће да политичка странка Заветници која за редован рад током читаве 2020. године, потроши 305.000 динара, у кратком року током кампање, сакупи додатних 18.250.000 динара?

– Зашто Вучићева Агенција за спречавање корупције не реагује иако је очигледно да се Заветници годинама финансирају из црних фондова?

– Зашто све Вучићеве телевизије и таблоиди громогласно ћуте и не извештавају о твом трошењу пара, о коме бруји читава Србија?

Немања Шаровић, лидер Покрета „Љубав, вера, нада“.