Прочитај ми чланак

ВУЧИЋЕВ ПОСЛАНИК: Руси у Србији не би смели ништа да се питају, Вучић и Мило исти

0

Зорган Драгишић, посланик на листи Српске напредне странке у Скупштини Србије, изјавио је да би се званична Москва успротивила евентуалној одлуци Србије да Косову одобри место у Уједињеним нацијама.

По мишљењу посланика из табора Александра Вучића, који је пре неколико дана због кризе на Космету позвао Владимира Путина, интерес Русије на Балкану је сукоб у Србији!?

„Најбоље би било када бисмо заузели такав став и успоставили такав однос да се Русија ни за шта не пита“, рекао је Драгишић, а преноси лист „Данас“.

Овај аналитичар је такође прогнозирао глатку победу Мила Ђукановића на предстојећим председничким изборима у Црној Гори.

– Победа у првом кругу је очекивана. Очекујем да ће Ђукановић убедљиво победити у Црној Гори, на исти начин као што је Александар Вучић у Србији. Политика коју води председник Вучић и политика коју води будући председник Ђукановић су комплементарне, једна другој блиске, политике мира, стабилности, регионалне сарадње – сматра Драгишић.

 

Победа Ђукановића, према његовим речима, значи да ће Балкан бити много отпорнији на покушај Русије да на Балкану оствари свој утицај, односно да ће Балкан бити миран и стабилан.