Прочитај ми чланак

Вучић витаминима купује глас пензионера за две црвене

0

Веровали или не, набавна цена витамина Ц, витамина Д3 и цинка, које Алекасандар Вучић поклања пензионерима, не прелази 1.000 динара, док у слободној продаји укупно коштају 2.300 динара. Ако узмемо у обзир да се на овакав потез Вучић одлучио у предизборне сврхе, поставља се наново питање како је само за две црвене могуће купити нечиј глас.

– Цене витамина које Вучић поклања пензионерима: Витамин Ц – 360 динара, Витамин Д3 – 295 динара, Цинк – 260 динара. Набавне цене – израчунао је Стеван Трајковић и додао:

– У суштини, никад нису прешли 1.000 динара, што значи да пензионерски глас није много скуп – констатовао је Трајковић.

На сајту фирме „Goodwill pharma“, чије препарате Вучић и поклања, може се видети да је малопродајна цена Витамина Ц, којег је Вучић показао, 1580 динара; Витамина Д3 400 динара; док Цинк коста 320 динара.

Подсетимо, Вучић је јуче преузео улогу имунолога и фармацеута, те је у свом најновијем покушају кампање представио витамине и минерале које ће пензионери добити на поклон од државе.

– Драги пензионери, ово је први узорак кесе са садржајем онога што треба да добијете ко додатни поклон од ваше државе јер сте то зарадили, много тога изградили, све направили у нашој земљи што смо ми наследили – рекао је Вучић, театрално вадећи кутије минерала цинка, витамина Д3 и Ц витамина, из мале беле кесице са грбом Србије.

У међувремену је потпредседница ССП, Мариника Тепић, открила да Вучић „поклања“ пензионерима витамине компаније „Goodwill pharme“ коју заступа Золтан Тамаш, који је упутио Вучићу поклон за Нову годину.