Прочитај ми чланак

Вучић „удао“ Сузану правдајући њене прескупе торбе

0

Председник Србије Александра Вучић покушао је да оправда скупоцене торбице своје саветнице Сузане Васиљевић, наводећи да "она има такав животни стил", те да је између осталог "била удата за страног богатог држављанина", што је супротно њеним изјавама у интервјуима да није удата.

Нуде нам паризер, док торбице саветнице премашују 20.000 евра: А тек Вучићев „фундус“…

Скупоцене торбице марке „Луј Витон“, „Живанши“, „Диор“, Вучићева саветница радо носи, док истовремено њен шеф, председник Србије, грађанима нуди „повластице“, као што је јефтинији паризер (само 260 динара!). Управо та стална председникова кампања „натерала“ је неке чланове твитер заједнице да се позабаве животним стилом Вучићевих првих сарадника па се тако прва на удару нашла Сузана Васиљевић, која је у четвртак, дан након што је председник објавио фотографије на којима једе сендвич са оним јефтиним паризером, у Бриселу прошетала торбицу у вредности од чак 6.000 евра. Цифра од које се просечном грађанину врти у глави, јер већина толико годишње не може да заради.

Твитераши нису били залудни па су тако израчунали да само торбице Сузане Васиљевић вреде 22.000 евра. И то оне које је носила на неким догађајима, па постоји доказ – фотографија, да их поседује. А вредност сваке од тих маркираних торбица увелико премашује њена месечна примања од 120.000 динара у Генералном секретаријату председника Републике, јер јој се чланство у Надзорном одбору Ер Србије и Управном одбору Београдске филхармоније не плаћа.

Вучић је, по старом обичају, покушао да оправда своју саветницу и њене торбице.

– Била је удата за страног богатог држављанина, има аутомобил од 5.000 евра и она воли да се облачи и има такав животни стил – рекао је Вучић у недељу увече у „Хит твиту“ и додао да „Сузана Васиљевић живи сама и како сав новац троши на себе“.

Председник је вероватно помињањем тиме да је „била удата за страног богатог држављанина“ желео да народу предочи да је можда и тај бивши муж заслужан за њене торбице, те да су финансиране његовим новцем. Али та изјава је у супротности са оним што је Сузана Васиљевић причала о свом животу.

– Нисам удата и немам децу – рекла је председникова саветница крајем 2017. у интервјуу за један провладин лист, у коме је објаснила да јој је „бивши партнер Француз“, као и да су се растали јер она није хтела да оде из Србије.

А нема ни потврде да се брачно стање Вучићеве саветнице променило у протеклих пет и по година. Наиме, није било вести о удаји (ни о разводу), што би провладини таблоиди усхићено објавили, као што су радили када су министарке Ирена Вујовић и Дубравка Ђедовић изабраницима свога срца рекле „судбоносно да“.

Управо због тога је јасно да је изјава председника о њеном бившем мужу, богатом странцу, неистинита. Вероватно је увођењем у причу бившег мужа, богаташа из иностранства желео да оправда њен животни стил, који подразумева торбице у вредности од 2.000 евра па навише. Додуше, председник није навео да ли је можда после развода од тог богатог странца, добила и месечну алиментацију од бар неколико хиљада евра, чиме би додатно оправдао њен животни стил – торбице и гардеробу, коју и они, чија је плата 120.000 динара, у Србији не могу себи да приуште.